Friskvård

På mitt arbete har vi ca 1-2 gånger per år gemensam friskvårdsaktivitet. Vi har fått prova många olika saker genom åren t ex yoga, bowling, curling, crossfit, cykelorientering. Lite utifrån gruppens intresse och vad som finns tillgängligt. I veckan var det dags och nu för padeltennis. Vi var väldigt peppade och jag hade en del farhågor om att skador skulle uppstå när tävlingsinstinkten slog till. Skador som i stäckningar, stukningar och liknade.

Det var en del bortfall pga sjukdom men vi var sju tappra som stod redo för spel. En instruktör hade genomgång och lät oss prova på olika slag och träna lite innan han introducerade nästa slag. Vi delades upp på två banor och en assistent fick hoppa in då man spelar dubbel i padeltennis. Efter lite olika övningar och slagträning fick vi spela match.

Denna sport var sjukt rolig och jobbig. Påminner lite om en blandning mellan tennis och squash, reglerna liknar tennis men man får till viss del använda väggarna på banan. Vi var alla så taggade efteråt och planerar redan att spela igen. Rekommenderar alla som har möjlighet att prova på detta! 

(null)

PS. De flesta av oss märkte även att vissa muskler fick mer träning än de var vana vid = träningsvärk i rumpa och armen som höll i racket. DS.

Sovmorgon 💤💤💤

Sååå skönt med sovmorgon! Äntligen, som jag har längtat. Förra helgen var fullt upp med jobb, träning, kalas och föreningsuppdrag.

Inte för att jag sover särskilt länge men det är skönt att kunna ligga kvar och ta det lugnt på morgonen. För första gången på flera år börjar tjejernas helgträning inte i ottan utan vid lunch, det finns det både för och nackdelar med detta men just nu njuter vi av möjligheten till sovmorgon.

Våra planer för dagen är att shoppa jeans till lillbus och 15-åringen vill köpa en tröja. Det blir att fara till shoppingcentret innan träningen. Sen ska vi passa katter hos grannen som är iväg hela dagen. Det är två kattungar behöver busas och gosas med. Mysigt!

Trevlig helg!

16 september 2018

Vilket härligt väder det blev denna söndag. Igår kom det en del skurar och även tidigare i veckan. 

Jag skördar prydnadspumpor, planterar tulpaner och torkar tvätten ute i solskenet. Det ser ut som det blir fler pumpor då det fortfarande blommar för fullt. 

(null)

(null)

Mannen passar på att plocka undan utemöbler och studsmatta. Jag går och plockar in småsaker som vissa år blir kvar ute under vintern. Tiden går alltid så fort på hösten 😂 precis som den går fort på våren.... Skönt att förbereda tidigt för en gångs skull.