Ändrade planer

Fröknäcke, müsli och baka med bönor var det jag var inställd på den här helgen. Till en början väldigt oinspirerad men nu så...

Müsli, raw bars och fröbröd!

Raw bars från EAT CLEAN
2 dl cashewnötter, 2 dl sötmandel, 2 dl torkade aprikoser och en skvätt vatten körs i mixer till det blir en "deg". Smaksätt med 6 msk kakao. Kalva mellan bakplåtspapper och vänd i kokos. Skär i bitar. 

Fröbröd från villaliv, januari 2015
2 dl solrosfrön 
1 dl linfrön
4 msk psylliumfröskal
2 msk chiafrön
1 dl hasselnötter
1 dl mandel
5 dl glutenfria havregryn
5 torkade dadlar, hackade
1 tsk salt
3 msk kokosfett
3,5 dl vatten

Blanda allt och låt stå under bakduk i minst 2 timmar. Häll smeten i en bakpappersklädd brödform och sätt in i 175 grader 30 minuter. Ta ut brödet ur formen och grädda ytterligare 40 minuter på gallret i ugnen. Låt svalna och skär i skivor!

Väldigt gott allting 👍🏻

Boktips

På "äldre" dar har jag börjat intressera mig mer och mer för hälsosam mat. Olika effekter av mat och framförallt socker i maten. Men redan när första barnet kom för snart 12 år sedan var jag och maken väldigt noga med mängden socker i maten och hur ofta (mycket) när det gäller godis, läsk och kakor.

På jobbet har vi två gånger per år hälsodagar där bland annat Ann Fernholm har föreläst kring socker och hennes bok "Ett sötare blod: om hälsoeffekterna kring ett sekel med socker". Då jag redan var intresserad av just socker så lånade jag givetvis boken på biblioteket och fann den väldigt läsvärd. År 2014 kom hon även ut med "Det sötaste vi har: om socker och växande kroppar" vilken jag genast sträckläste efter att ha lånat även den på biblioteket. 

Den senaste fyndet på biblioteket är boken "EAT CLEAN mer näring och mindre skräp i maten" av Kristina Andersson. Mycket inspirerande bok med bra tips, härliga bilder och en del spännande recept.

Den står nu på önskelistan, då den känns som en bra bok att ha i bokhyllan som inspiration och påminnelse om ett bra tänk när det gäller hälsa och mat.

EAT CLEAN får bli mitt boktips med önskan om en fantastisk MORS  DAG!


Helg!

Regnet smattrar utanför och jag funderar på vilka planer som finns för dagen. 

Det är mycket som står på "att-göra-listan", men då det varit flera hektiska veckor i rad skulle det vara skönt med lite lugn och ro.

För kvällen planeras tacos, DVD med Sune i fjällen (som mamman vill se) och stora dottern har pratat om att sova över hos en kompis.

Valet för dagen står troligen mellan att åka till stan och uträtta ärenden eller den vanliga veckostädningen.


Jag börjar nog med att läsa i en bok tills barnen kräver frukost!

Nyinflyttad

Idag har vi gjort iordning för det nya husdjuret. Först skrubbat och städat buren för att sedan göra det mysigt med spån, hö och mat.

Klart för nya hyresgäst 

På väg hem i en papplåda från city gross

Äntligen en E G E N kanin

Hej hej, jag heter Milkshake 🐰

Valet är gjort

Lillbus har önskat sig en E G E N kanin sedan hon var 7 år. Nu har hon äntligen åldern inne enligt mamman.

Igår var vi hos en uppfödare som hade fina ungar av rasen Holländsk kanin.

Två små att välja mellan.

12 dagar gammal

Det här blev favoriten!

Lycklig och stolt blivande kaninägare.

Snart utökas skaran av husdjur här i gula huset med kaninpojken "Milkshake".

En dag att fira

För 9 år sedan blev jag tvåbarnsmor 💜

Vi har firat med paket och frukost på sängen, utflykt till Blekinge exotiska djur i Karlshamn, Delfinfilm i Kreanova, sushimiddag och tårta. Nu är det slapp framför Gladiatorerna 💪🏻 som gäller och lite spel på telefoner.