Det tar sig...


Badrumsrenoveringen börjar lida mot sitt slut. Det återstår lite små saker och piffet.

Rensning

Diverse tidningar och andra papper samlar jag gärna på hög med tanken att jag ska läsa noggrannare senare...

Senare kommer aldrig, högarna växer och flyttas. På den lilla kökssoffan på den lilla glasverandan har det därför hunnit bli stora högar. Fyra stycken närmare bestämt, väldigt stora högar.

Idag har jag rensat och kökssoffan är nu tom! Högarna ligger i stället utsprida och fint sorterade på golvet i vardagsrummet. Jag har fyllt två pappkassar med tidningar, kataloger och papper som ska vidare till återvinningen. 

Jag har också samlat urklipp av recept på mat och bak i nya högar. Recept familjen provat och godkänt får sedan flytta in i mina receptsamlingsböcker. Innan de får godkänt är de "hangarounds" i en speciell mapp jag skapade förra rensningen. När middagsinspirationen tryter kommer mappen fram och så väljer familjen ut något/några recept att prova.

Även inspiration till trädgård, hus och inredning med mera finns från och med idag i mindre högar märkta med olika teman beroende på högens innehåll. Nu behöver jag något bra ställe att förvara mina inspirationsbilder på. Kanske flera mappar eller en pärm. Förslag mottages tacksamt!

Sortering pågår

Finbesök

Igår kväll när lillbus skulle fixa till i kaninburen kom hon genast in gallskrikande. Det satt en stor fågel i trädgården!!

Denna sköning satt vid stenmuren. Jag och stora sprang genast in efter våra mobiltelefoner. Foto foto foto - annars har det inte hänt!

Fågeln flög upp på stenmuren och flög sedan ner på vägen bakom oss och spatserade iväg ner mot vattnet.

Gråhäger (tur det finns Google).

Loombands 2.0

Stora dottern har firat sin 12-årsdag med paket på sängen, skärgårdsbåt in till staden, shopping, middag på Stars & Strips och som avslutning glass på Glassiären.

I present fick hon bland annat en bok om Loombands med massor av mönster på coola armband och andra accessoarer.


Till flera av mönstren behövs en större platta och i början av boken beskrivs hur man kan göra sin egen platta. 


Självklart sätter stora då igång med att såga, slipa, mäta, rita, måla och spika sin egen stora bräda.


Nu pågår invigning och testning av brädan och det ska bli en rosett!


Kundservice

Idag fick maken svar från kundtjänst på webbutiken. Snabbt jobbat!

Hällen hämtade maken i fredags då fraktföretaget inte höll vad de lovade i telefon dagen innan. Den lokala budfirman ringde inte oss när hällen anlände fredagmorgon och körde inte ut den omgående. När maken ringer dem innan lunch får han veta att de tänkt köra ut den på tisdag. 

Hällen är för övrigt inkopplad och invigd. Den är mycket snabb och bra. Nackdelen är att då vi inte haft induktionshäll tidigare är det endast två kastruller som fungerar. Så IKEA nu kommer vi igen...

Små och stora barn

Vi hade besök av makens kusin och hans nya tjej igår. Tillsammans har de fem barn mellan fyra och åtta år. Visst är det lite extra stökigt med flera barn men eftersom barnen åldersmässigt är lika så blir det i deras fall mer som att de har en extra kompis.

Hos oss är det ofta lugnare om båda barnen har varsin kompis på besök än om de är själva. Och då har vi väldigt lugna och snälla barn *peppar, peppar* som fortfarande gärna leker med varandra trots att de är nio och tolv år.

Den reflektion jag gjorde efter gårdagens gemensamma middag med fyra vuxna och sju barn vid middagsbordet var att föräldrarna till de små barnen blev ofta avbrutna av diverse småsaker. Någon hade spillt, ville ha mer att dricka, behövde ha hjälp att dela, måste besöka toaletten, och när de lämnat bordet hade någon tappat bort sin godispåse, fick inte hoppa studsmatta, hade kissat på sig...

Kort sagt det var helt enkelt ett himla spring och meck för kusinen och hans tjej medan jag och maken kunde sitta lugnt i båten. Vi fick helt enkelt en tillbakablick 4-5 år och kände att det är ganska skönt med stora barn.

Vad framtiden har att bjuda på vet vi ingenting om, jag ber att få återkomma när jag har två griniga tonårstjejer i huset som inte får ha sina saker i fred, vill hänga ute med sina kompisar halva natten och tycker mamman är pest och pina. 

Min reflektion kring små och stora barn kanske har tagit en helt annan vändning vid den tidpunkten.

Kvällens efterrätt R A W Brownie med frosting och frusen cheesecake.

Saxhopp och flip

Firas med kaka!Stora dottern ringde hem från konståkningslägret idag och var överlycklig. Hon hade klarade en "flip", dessutom hade hon klarat ett saxhopp med en flip direkt efter. Stort! 

Mannen tyckte det skulle firas med kaka, jag misstänker att han vill åt kakan. Då han jobbar kväll firar vi utan honom.

Lilla har klarat "ögel", flip och "toeloop" under lägerveckan så även hon är värd att firas. 

Båda är dessutom nära att klara "axel". 

Det har varit intensiva dagar med tre ispass, fys och dans i dagarna fem. Lägret avslutas imorgon med ett sista ispass. Jag ska göra ett arbetspass i fiket under tiden och sen är det semester!

Troll?

Det har gått troll i hela vår beställning av ny spishäll. Lite lätt irriterande att Induktionshällen vi beställt fortfarande inte kommit fram. 

När maken la beställningen så fanns varan i lager med 2-5 dagars leveranstid. Ändå tog det tre dagar innan den packades och lämnades till transportföretaget.

Den 10 juli kl 08.47 var spisen i Jönköping. Den 13 juli kl 04.51 var den i Halmstad, vilket är helt fel håll... Sen hände ingenting mer. När vi ringer kundtjänst är det stängt vecka 29, vi hänvisas till hemsidan. Efter att ha fyllt i deras formulär meddelas att det tar upp till tre dagar innan man får svar. Tjena!

Maken fick tag på transportföretaget som konstaterar att spisen har hamnat fel! Nähä!

Vi är inne på trettonde dagen utan spis, tur det har varit grillväder. Imorrn får vi mellan 7-12 middagsgäster så jag hoppas verkligen transportföretaget håller vad de lovat annars är här spislöst hela helgen.

Kan tillägga att vi beställer mycket på nätet och har aldrig varit med om liknande. De flesta företag packar och skickar senast dagen efter beställning och då brukar man ha leveransen dagen efter.

Nu beställde vi ändå från ett stort känt företag som gör mycket reklam. Kanske skulle det lilla okända företaget som vi inte vågade beställa i från, av just den anledning, varit säkrare.

Tio liter...

...tar typ aldrig slut!


Idag har jag och stora tjejer plockat jordgubbar. Det var ett litet äventyr i sig då jag inte är så bevandrad i trakterna där vi bor trots att vi bott här i 10 år. 

Vi hamnade i alla fall rätt och fick hjälp att hitta till huset vi skulle betala. Så här i efterhand är jag glad att vi bara fyllde en tiolitershink 😅 


Hittade en en loppis på missionshuset där dottern fyndade en ljuslykta och en handväska i jeans för fem kronor stycket. En godisskål modell valnöt fick också följa med och en liten parkbänk till Barbie och hennes vänner. Storshopping för 25 pix!

Resten av dagen har ägnats åt rensning och omhändertagande av gubbarna. I frysen finns nu olika varianter av gubbar och kylen har jag ett försök till rårörd saft. Då vår spishäll sprack i måndags gäller det att tänka till vad som kan tillagas och inte.

Jag testar ICAs recept:
2 liter jordgubbar
5 dl vatten
6 dl socker per liter avrunnen saft (vilket jag kommer minska rätt kraftigt när det blir dags för sötning)

1. Rensa, skölj och mixa jordgubbar. Blanda med vatten, täck över och låt stå ett dygn i kylen. 
2. Låt rinna av i silduk 30 minuter. Mät mängden och tillsätt socker. Rör tills sockret löst sig.
3. Häll upp i rena flaskor. Förvara i kylen eller frys in.
4. Späd med vatten vid servering.

Fortsatt trevlig helg!