Sjukstuga

Lillbus är inne på sjätte dagen med feber, troligtvis influensa. Igår stannade även stora dottern hemma pga halsont så nu blir det inga träningar på ett tag.

Tack och lov har maken kunnat vabba, då jag efter en veckas semester gärna ville jobba ikapp lite.


Halltapeten är uppe sedan i söndags. Nu är det dags för lister och att återställa ordningen i hallen 😀 

Hurra!

Fredag igen

Tänk att det redan är fredag igen. En hel vecka har jag haft semester och barnen sportlov. Vi brukar tillbringa våra sportlov i fjällen, men i år blir det inte så. Obligatoriskt i fjällen är korvgrillning och våfflor. Idag när maken var ledig så plockade han fram grillen och så blev det korv med bröd i trädgården. 

 
Våfflorna tar vi i morgon 😉

Barbiehus #2

Lillbus älskar Barbie och kan inte få nog av Barbie. Det började bli lite trångbott i det "riktiga" Barbiehuset och hon önskade mer utrymme. Detta projekt påbörjades på jullovet och det är väl inte mer än rätt att det slutförs på sportlovet!
 
Av en IKEA Expedit bidde det ett Barbiehus med hjälp av bit överbliven 4 mm MDF, vit färg, tapetrester och spik. Om huset ska stå mot en vägg går det även bra att använda en bit kartong att tapetsera på. Till golv kan man använda bitar av plastmatta eller dekorplast.
 
Tjejerna är nöjda och har nu planer på att snickra möbler själva. Topp säger mamman!
 

Julen varar än till påska?Julen blev inte helt utstädad till tjugondag Knut här i gula huset. Julgranen var så fin så länge, men till slut slet jag ner allt pynt och maken slängde ut granen. Dock blev pyntet kvar på tv-bänken och har gett lite dåligt samvete. 

Därför kändes det bra att jag igår kväll rotade fram alla jullådor och stuvade undan kulor, slingor och andra dekorationer. 

Hittade även en extra jullåda som jag inte kom ihåg att jag hade. I den låg bland annat barnens julstrumpor - som jag undrat vart de tagit vägen. Flyttade genast över strumporna till gran/adventlådan där de hör hemma.

Äntligen lite ordning och reda!

Framsteg

Det går framåt i mitt hallprojekt som även får innefatta en del av köket. Två av köksväggarna ska få vit färg i stället för sliten tapet. Säger därför Hej då söta lilla blomtapet.
 


Första spacklingen och slipningen är avklarad både i hall och kök. Nu har jag ytterligare lite spackling innan den roliga tapetseringen börjar. Men innan det ska jag måla lite vitt även i hallen.
 Fettisdagen!

Ohh no!
Fettisdagen!
Och jag glömde köpa semlor!!
Hoppas mannen gör en insats på väg hem från jobbet...

SemesterDen inte så snygga hallen är mitt semesterprojekt. Idag har jag tömt den på skobänkar, hatthyllor, krokar och annat bråte. River tapet för fulla muggar och snart ska jag gå loss med spackel!
 
Heja heja!

Shopping shopping!

Förra helgen skickade jag brorsan till Bauhaus för att köpa en lampa till badrummet. Jag hoppas han hittade rätt 😃

Idag har en beställning på toalett, badkar, blandare och övriga VVS prylar lagts på nätet.

Tänk att vi snart har ett nytt fräscht badrum. Längtar!
Lördag

Igår kväll kunde vi konstatera att vi haft en lyckad alla hjärtans dag med familjemys dagen lång!

Vi började tidigt då stortjejen hade konståkningstävling i Tingsryd. Barnen fick varsin liten present vid frukostbordet. Kattmugg till lilla och accessoarer till stora.

Förmiddagen tillbringades i den kallaste ishallen någonsin (tur att vi fått förhandstips om kylan) i termokjol och under fleecefiltar. Det gick bra för alla åkare och dottern kom på delad fjärdeplats och var nöjd med sin liggpiruett samt fick fina utlåtanden. Mina fötter var dock som isbitar då jag inte hittade mina ullstrumpor på morgonen.

Vi tog en fika på Börjes där jag testade den omtalade räkmackan för 27,50. Gott gott! Hängde sedan på äventyrsbadet Kaskad. Skönt med både bubbel, varmbassäng och bastu efter de kalla timmarna i ishallen. Barnen med kompisar var nöjda efter några timmars plask och lek.

Avslutade med plockmat och mellomys hemma i soffan.
T G I F !Äntligen fredag! Den här veckan har jag längtat mer än vanligt!

F R E D A G !Äntligen är en hektisk vecka slut! Hektiskt både på jobbet och på hemmafronten. Jag har varit hos tandis på kvällstid och maken har jobbat en del kvällar. När maken jobbar får jag sköta matlagning och skjutsning till/från träning. Tur att man oftast är två som hjälps åt för att få logistiken att gå ihop.

Nu stundar fredagsmys!