Teddy à la 2005

År 2005 köpte jag fem (!) meter grå pälsteddy. Jag hade planer på att klä om en fåtölj, jag sydde en saccosäck och jag klädde om en sittpuff. Nu har teddyn hittat fram igen. Att klä om fåtöljen har jag förkastat, men klä om dynor och sy mysiga kuddar har jag ägnat denna lördag åt :)

Lite spillbitar kommer att hamna på barnens fritids och det kommer nog bli en och annan kudde till för här finns fortfarande en hel del teddy kvar...

Glad lördag!! Kram!


Grått grått grått

I vårt hem finns så många rum som efter alla de år vi bott här skulle må bra av lite ny färg och tapet.

Nu vet jag inte vad som är det senaste i dagsläget men själv är jag inne på att måla många väggar åt det ljusare hållet. Gärna vitt. Vet dock inte om mannen går med på detta.

Vår matplats går i beige och det är en kulör som jag inte gillar så mycket. Dessutom står där en sliten kökssoffa i brunt som jag planerat att måla om i flera år. Problemet har varit vilken färg den ska få. Efter att ha sett en bild i Jotexkatalogen på en grå kökssoffa är jag frälst! Nu gäller det att hitta en snygg grå nyans och ta fram penseln :)

Bok- och musikhörnan har en grön-beige tapet som egentligen inte passar ihop med möblemanget i rummet. Där står en härlig gammal fåtölj klädd i brun- och orangeblommigt tyg. En fåtölj som jag i alla år tänkt klä om, men nu har bestämt mig för att behålla som den är. Och då är frågan vilken färg väggarna ska ha?

Utöver kökssoffan finns en trappa och några dörrar som skulle bli snyggare i grått!

Dagens sydda: kudde "Domis" och grå teddykudde, draperi till vedskåp samt dyna till tidigare omnämnd kökssoffa.

Dagen bakade: lussekatter i alla dess former - katter, larv, tårtor, ljus, pizza, fjäril och många många fler :)

Dagens musik: P2 Klassisk jul


Julklappsbestyr

Nu tror jag att de flesta klapparna är klara eller åtminstone beställda. Jag har i år gjort de flesta av mina inköp på nätet. Smidigt, enkelt och mindre stressfyllt. Passade på att beställa ett mobilskal till mig själv från önskefoto.se. Använde min favoritbild från i somras. Skalet kostar 109 kr exkl port & frakt. Det var otroligt enkelt och smidigt att göra :) Nu väntar jag bara på resultatet...
 
 
 
 

Röjarfest!

Jag funderar på om jag är inne i någon sorts 40-års kris :D Vårt hem är utsatt för en rejäl genomkörare. Jag går fram som en ångvält och rensar och röjer med en aldrig sinande frenesi.

Och om du frågar några av mina kollegor på jobbet så har det hållit på ganska länge. Men det är kanske mest för att jag gör det i omgångar när det blir en ledig stund över. Jag hoppas att jag börjar närma mig slutet snart...

För två veckor sedan tog jag hjälp av tioåringen med att köra iväg mina loppisprylar. Jag har stått på 3-4 loppisar sedan i våras och så loppisfrälst är jag inte, så nu får det vara nog. Många saker har nu hamnat hos en second hand butik, vilket skapar lite yta i vårt trånga lilla hus. Resterande kassar med barnkläder har fått flytta till hem med barn i lämplig ålder.

I stället för en massa stök håller jag på att skapa en mysig bok- och musikhörna. Men jag måste leva efter devisen en sak i taget, för annars skulle jag börja röja i ett nytt rum och aldrig bli färdig. Så snälla fråga inte vad som hände med pysselhörnan än ;)


Fars dag

Det är härligt med kreativa barn! Den senaste veckan har det pysslats för fullt både på fritids och hemma vid skrivbordet. Bilden visar en liten del av det som pappan i huset fick i morse.

Med önskan om en härlig fars dag!