Fotoutmaning AUGUSTI!

Ingen vanlig dag kör en ny fotoutmaning under augusti :) Läs mer på Kristinas blogg om du vill delta eller är nyfiken på hur det går till.
 
 

EFIT 29 juli 2012

 

Dags för en ny Ett-Foto-I-Timmen dag.

 

06.41 Släpper in katten Selma

 

07.01 Spanar in IKEA inköpslistan....

 

08.13 Myser i sängen med lillbus

 

09.00 Jag har en ny favorit från YOGI!

 

10.51 Rengöring av bur pågår

 

11.51 SÖNDAG = Vattna blommor. Vännen J tycker jag sköter blommorna för dåligt och har infört vattning på söndagar, varje söndag....

 

12.22 Tänk att en liten hamster kan engagera så många, även lillbus pysslar till hamstern.

 

13.18 Bakar bröd. Havrebullar. MUMS!

 

14.30 Färdigställer lillbus miniatyrhylla från Panduro.

 

15.59 Trehändigt

 

16.11 Kalaha-spelare nummer 1

 

17.34 Lagar mat och lyssnar på sommarprat

 

18.58 Tämjning av hamster pågår. Muta med melon går bra.

 

19.58 Uppdaterar bloggen

 

20.32 Läser godnattsaga för 6-åringen.

 

21.02 9-åringen läser godnattsaga för mig...

 

... och därefter däckade jag i sängen!


Kommande EFIT:

Lördag 11 augusti och/eller fredag 24 augusti
Måndag 3 september och/eller söndag 23 september


Kalasdag!

Idag är en skön sitta-ute-dag! Första på hela sommaren. Tur att vi firar en 9-åring just idag :) Utemöblerna är tvättade och dynor på, det kan nästan inte bli bättre!


Fotoutmaning: Tillsammans

Näst sista dagen på stickameras Fotoutmaning vecka 2. Nu en bild på temat tillsammans. Här har vi systrarna bus som spanar på kattens jakt av en mus. Och flytvästarna på såklart!! Sanningen är den att vi höll på att packa bilen inför en liten segeltur som vi skulle göra hela familjen tillsammans.


Fotoutmaning: Hårt

Ibland är livet stenHÅRT! Då kanske det hjälper med Bamse-plåster :)

 

Fler deltagare hittar du hos stickamera. Imorgon fotar vi "tillsammans".

 

 


Fotoutmaning: !

Här kommer något som påminner om ett utropstecken. Det var sista bilden i fotoutmaningen PLÅTA! Ett stort tack till Tony/Fotobrus.se för den roliga och kluriga utmaningen.

 

 

 

Tack!


Fotoutmaning: A

A som i anställningsbevis!!! Dagens roligaste och viktigaste post. I september börjar jag på nytt jobb! Hurra hurra hurra!! Se fler bidrag hos fotobrus.se.


Fotoutmaning: Nöje

Dagens NÖJE var barnkalaset hos kusinen! Clown, "Break a pot", mat, tårta, pannkakor (!) och tävlingar med presenter som pris. Avancerat 1-års kalas med hela "klanen" som en av deltagarna uttryckte det :) Se fler bidrag i stickameras Fotoutmaning 2 hos Ulrika!


Snabbkort

Kalasdags idag! Lilla kusinen fyller år och jag har kämpat med presenten i några dagar och den blev klar för en timme sedan. Ett snabbt kort måste födelsedagsbarnet så klart få. Speciellt på första födelsedagen. Dubbel cardstock, blomma av dies QK nesting flowers och en ETTA av trächipboard!


Fotoutmaning: Runt hörnet

Fortsätter med Ulrikas fotoutmaning på stickamera, idag med runt hörnet. Jag tänkte blogga om en liten by som finns runt hörnet från oss och dit vi passande nog gjorde en utflykt idag med goda vänner. Kristianopel är en mysig liten by med en fin kyrka och en rolig stadsmur som barnen älskar att springa och klättra på! En trevlig utflykt även om dagens väder bjöd på många omslag och de kära små "duschade" i regnvatten från stuprören. Obligatoriskt är en glasspaus och har man tid så finns där även badplats, minigolf, handelsbod och trevliga caféer.
 
 
 
"Kristianopel är en småort i Kristianopels socken i Karlskrona kommun i Blekinge län. Kristianopel ligger på en sandig kustslätt längs östersjökusten.

Under 1600-talet var Kristianopel stad. Kristianopel hade en stadsplan utformad efter moderna principer och var Nordens första renässansstad. Från denna tid är ortens största sevärdhet, den 3 km långa stadsmuren med bastioner, uppförd 1603–1606 efter italienska förebilder. Den är bäst bibehållen på södra och västra sidan. Vidare finns det så kallade norra bålverket, på vilket nu står en väderkvarn." // Wikipedia
 
 
 
 
 

Matpärlor

För några helger sedan hälsade vi på släktingar i Skåne och då upptäckte vi en ny favorit i matväg - PÄRLCOUSCOUS!! Innan har vi ätit mycket bulgur i olika former till grillat och som alternativ till ris vintertid. Nu har jag bunkrat upp med denna couscous som ser vacker ut och smakar mums! Perfekt att använda i matig sallad eller bara som alternativ till ris och pasta.

 

Matig sallad med pärlor! 4 port

2 dl pärlcouscous

1 morot i slantar

1 paprika i bitar

2 hackade vitlöksklyftor

1 litet blomkålshuvud, kokas

1-2 paket halloumi, steks

10 körsbärstomater

1/2 gurka

Salladslök

Pecannötter, rostade

 

Koka pärlcouscousen enligt anvisningen på förpackningen. Stek morötter och paprika mjuka i lite olja tillsammans med vitlöken, salta och peppra. Dela och koka blomkålen. Dela halloumin i mindre bitar och stek till fin gyllenbrun yta. Dela körsbärstomaterna, gurkan och nötterna. Strimla salladslöken. Spola av couscousen så den blir ljummen och blanda samman med övriga ingredienser. Servera till grillat eller kryddiga korvar gärna med en god kall sås (recept utlovas senare)

 

Receptet går att variera i all oändlighet :)

 


Fotoutmaning: T

T som i TE, som jag dricker i perioder, då kaffe aldrig har fallit mig på läppen. Idag började morgonen med strömavbrott. Å jag som var så hungrig och hade tänkt duka fram mysfrukost med kokt ägg och andra godsaker. Ja ja strömmen är tillbaka och både tevatten och äggen är kokta!

 

Se fler bidrag i PLÅTA! utmaningen hos fotobrus.se.

 

Ha en skön onsdag!

 


Fotoutmaning: Meditativt

För mig är all sorts "pyssel" meditativt. Just nu är jag inne i en scrap-period och det är så skönt att ställa sig vid pysselbordet och leka loss med olika färger, material och detaljer...

 

Se fler bidrag i stickameras fotoutmaningUlrikas blogg!

 


Fotoutmaning: Å

Den här var svår. Jag har rådfrågat både dottern och maken. Maken kläckte nötet!

 

Å som i Ådran! Här är den modiga dottern som hoppar från hopptornet i sjön ÅDRAN!

 

 

Imorgon blir det T. Kolla hos fotobrus.se för att se fler tolkningar av PLÅTA utmaningen.

 

 

Bonus får bli Å som i ÅTTA! Samma modiga dotter knyter in sig med knopen "åtta" i repet på Klättercentret Telefonplan.


Fotoutmaning: Uppifrån

Ulrika på stickamera.se fortsätter med en vecka till med fotoutmaning och jag hänger med :) KUL att fotografera med olika tema.

 

Denna bild fanns dock i arkivet och är tagen på yttre borggården Stockholms slott i väntan på vaktavlösningen. Det är kusinerna och 6-åringen som sitter på första parkett i väntan på Marinens musikkår och vår vän K.

 


Fotoutmaning: L

Fotoutamningen hos Fotobrus.se fortsätter idag med L som i leksak! Denna fina bultbräda i trä med tre klot och hammare hittade jag i brevlådan idag. Snart ska den slås in i fint papper så den lilla kusinen som fyller 1 år på torsdag kan banka hennes föräldrar till vansinne och bli lite klokare på köpet.

 

"Rolling Ball - This is an interactive toy that encourage curiosity with a cause och effect function. The aim is to hammer the balls down onto the track, watch them roll back so that they can be picked up to start again!"

 

Finns hos minimundus.se!!

 

Imorgon fortsätter vi med "Å". Kika hos fotobrus.se för att se fler bilder på L!

 


Kreativ med spray

Idag inviger jag mina sprayfärger dylusions från Ranger. KUL och massor av färg blir det. Har testat på cardstock, tygblommor, spets och ska strax testa canvas! Håll tummarna för att det blir lyckat. Mycket står på spel ;) håller på med en present som ska ges bort på torsdag till en liten ett åring! Färgerna jag har heter: fresh lime, squeezed orange, lemon zest och bubblegum pink! SUPER! Finns bland annat på pyssloteket.se.


Fotoutmaning: P

P som i paket! Vi har en blivande 9-åring i huset och jag passar på att slå in PAKET när det inte är någon som snokar.

 

Idag börjar fotoutmaningen PLÅTA! hos fotobrus.se. Häng med du också!

 


Fotoutmaning: Händer

Se vad som HÄNDER när man vänder ryggen till. Jag som äntligen packat upp alla väskor och vikt tvätten så snyggt i tvättbaljan, det var bara att lassa in i garderoberna kvar... Ja ja nu får jag börja om från början igen!

 

Det var sista temat i stickameras fotoutmaning.

 

Ha en skön söndag!

 


Fotoutmaning: Rörelse

Dagen har bjudit på olika sorters rörelse men då hade jag inte fotoutmaningen i tankarna. Just nu är detta den rörelse vi har i familjen. Lördagsgodis och Animal Planet står på schemat!

 

Imorgon avslutats stickameras fotoutmaning med HÄNDER och fotobrus.se börjar med P. Spännande!

 


Fotoutmaning: Öde

Från Wikipedia:

"Öde, sammanfattningen av de händelser, som en varelse upplever under sitt levnadslopp till lycka eller olycka. En människas öde bestäms av hela den mångfald inre och yttre orsaker, som påverkar henne, hennes medfödda andliga och kroppsliga natur, de omständigheter, under vilka hon lever, och hennes egna av viljan ledda handlingar.

Ödet hänvisar till ett förutbestämt förlopp. Det kan ses som en förutbestämd framtid, antingen i allmänhet eller för en enda individ. Det är ett koncept som bygger på tron att det är en fast fysisk form för universum."

 

 

Jag tror att det var ödet som tog mig från storstan till där jag är nu i ett gult hus på landet nära havet i lilla Blekinge. En serie händelser som gjorde mitt liv så mycket rikare och tog mig till en plats där jag känner mig hemma!


Bokskåp

Maken påpekade att det är oordning i skåpet där alla kokböcker bor... Jag kan väl inte annat än att hålla med!

 

Nu så - gammalt prickigt julpapper fick agera hyllpapper! Kokböcker på nedersta hyllan, bakböcker på mellanhyllan och såna böcker vi sällan använder högst upp. De där lådorna med receptkort får flytta hemifrån. Vi har fått "ärva" dem av någon som tröttnat och frågan är om vi nånsin har tittat i dem?

 

Men vad gör jag med alla tidningar, tidningsklipp och recepthäften med mera som blir en rejäl hög på nästan tjugo centimeter? Tips mottages tacksamt :)

EN tidskiftsamlare har jag plats för i skåpet så länge vi inte skaffar mer matlitteratur ♥

 

 


Vaken

Den "lilla" söta katten har för vana att jama kl tre på natten för att gå ut... Jag brukar tycka att han kan vara ute redan från kvällen. Någon var "snäll" och lät honom vara inne.

 

Efter att ha surfat bloggar i en timme har jag NU fastnat i tankar om skapande. I mitt huvud snurrar ett projekt jag aldrig tidigare givit mig på på detta sätt. Deadline om sex dagar, tror det är dags att rensa pysselbordet för en test, men nu vill jag sova!


Fotoutmaning: Under

Mina små under! Barnen är nog det bästa jag skapat, inte på egen hand dock ;) men helt klart det bästa som hänt mig i livet och det som betyder mest!


Plåta - ny fotoutmaning!

Hittade en ny fotoutmaning via Stickamera - PLÅTA - läs mer om utmaningen hos Fotobrus.se
 
 
 
 
Startar nu på SÖNDAG med P!

Fotoutmaning: Hemväg

Dagens tema tycker jag var lite svårt. När vi dessutom varit på HEMVÄG hela dan och jag mestadels sussat i baksätet blev det inte mycket fotat.

 

Min tolkning får helt enkelt bli en kaosbild av hallen med all packning vi hade med oss på vår lilla trip!

 

Ska bli kul att se övriga deltagares tolkningar. Ha en skön kväll!

 

 


Fotoutmaning: Dröm

Fortsätter med fotoutmaningen hos stickamera. Idag på temat DRÖM. Jag har som många andra drömt om ett eget café :) Det får förbli en dröm, då jag vet hur slitigt det är med eget och hur går det ihop med familj, hus och allt annat som man vill göra i livet. Bättre att leva ut sin dröm då och då genom att baka till husbehov, kalas och festligheter.

 

Idag firar vi 9-åringen lite i förskott med en liten del av släkten och bakar förstås GOFIKA. Jordgubbscheesecake och rabarberpaj med jordgubbar. Mums! Receptet får ni en annan dag. Kram!

 

 


Tips!

Panduro har just nu halva priset på massor av varor. Bland annat "Paper tape" för 14 kr/rulle. Det GILLAR jag!!

 


Fotoutmaning: Svartvitt

Hoppar på en ny fotoutmaning denna gång hos stickamera. Den pågår en vecka och börjar med SVARTVITT. Då jag nyss varit på fotografiska och sett en fantastisk utställning av Sally Mann så får jag nästan prestationsångest. Jag lyckades fånga solnedgången i storstan och mha Instagram blev den svartvit.

 

 


Badbild 2012

Häromdagen lyckades jag ta årets bästa badbild med min mobil och såklart lekte jag lite i Instagram med den... Denna kommer jag definitivt framkalla och göra en LO om :)
 
Ha en skön dag i solen!
 
 

Perfekt

Fjolårets bästa köp till trädgården var utan tvekan de två baden baden solstolarna som jag köpte på MIO under deras rea. Lätta och smidiga att flytta runt på gräsmattan och bekväma att sitta i, ingen tung dyna att släpa ut och in. Det enda jag saknade var ett litet avlastningsbord att ställa bredvid. I år hittade precis vad jag sökte på IKEA ♥ PS SANDSKÄR brickbord ♥ i svart har uppfyllt alla mina förväntningar och dessutom är det snyggt också. Rekommenderas verkligen!! Mannen klagar dock lite på foten som gör fula märken i gräsmattan, vilket lätt åtgärdas genom att flytta på bordet då och då ;)
 
Som tedrickare tycker jag att det är viktigt med en bra mugg!! I våra skåp finns mängder av muggar men dessvärre inte många som är perfekta just för te och tyvärr många omaka muggar. Allt för många av dem är kvar av nostalgiskäl. Min ena svägerska har ett gäng fina mönstrade muggar från Lagerhaus och nu har jag införskaffat sex stycken vita BOB i samma modell som min svägerskas. Å de är helt perfekta! Lagom stora och lagom tunna med bekvämt handtag. Dessutom matchar de vårt "finporslin" från Åhlens så nu dricker jag te morgon, middag och kväll!
 
Någon som vill ha några udda muggar, hojta bara till så ska vi nog kunna lösa det.
 
Ha en skön dag! Kram kram!