Vardag

Börjar få in lite vardag och rutiner. Det beror mest på att barnens aktiviteter har kommit igång efter juluppehållet.

Duktiga Jag har även börjat med morgonpromenader. Å vad lite dagsljus och motion gör gott för kropp och själ :)

 

 

 


Mer amigurumi

Vill tipsa om en till bok med amigurumi - Amigurumihundar av Mitsuki Hoshi. Vi hittade den hos Barnens bokklubb men den finns säkert på fler ställen. Denna finns nu med på dotterns önskelista :)


Morot

Dottern fick en bok "Virka Amigutumi" i julklapp. Min plan var att kära mormor skulle hjälpa henne att lära sig virka. Det blev mest mormor som virkade. Nu har vi slutfört den första projektet "Morot" och på slutet fick mamman rycka in med virknålen. Tyvärr är vi inte bästa vänner jag och virknålen, men vi kanske blir någon dag. Dottern skötte dock flätandet av "blast" utmärkt. Nu funderar hon på vad som blir nästa projekt i boken. Tråk-mamman föreslår grytlapp, mycket lättare att börja med det än med en söt mus!!


Inspirationsdag!

Dagen idag har varit mycket givande med många skratt och inspirerande möten. Att jag avslutade det hela med en shoppingrunda på stan och såg ett mycket trevligt skyltfönster gjorde inte saken sämre.

Nu kör vi!

Fönstershopping

Jag är lite låg idag och roar mig med att fönstershoppa hos Kristinas Scrapbooking.... Mmmm drömma går ju alltid :)


Postlåda

Vi fick en ny postlåda julklapp som var vit och ganska tråkig. Mannen hittade ett företag på nätet som har riktigt snygga postlådor och dessutom ingår en personlig skylt :) Priset är samma som den vita och dessutom skickar de fraktfritt!

 

 

Nu väntar vi på en duvblå "Philip" med vårt namn och husnummer! Jag valde att ha en av Flexbox standardbilder med en katt på lådan. Spännande!

Det var ju inte så länge sen vi blev med husnummer så jag letar även snygga siffror att sätta på husväggen. Någon som har tips på bra sidor?

 

 

 

 


Kakdax

Kalaset gick bra och kakorna fick helt klart godkänt. Stora A satte i sig T V Å av den gjord på Mars och Rice Krispies (till höger på bilden)

Den med rom (cognac) och russin blev väldigt mäktig. Trots att jag skurit färdiga bitar i inte allt för stor storlek var det få som orkade äta hela biten. Smaken var väldigt god, så till nästa gång gäller mindre bitar :) Vi serverade den med grädde och det passade bra.
Egentid

Nu har jag lite E G E N T I D och i det här fallet betyder det städtid. Tjejerna är på skridskoträning med mannen och eftersom är det kalasdax idag så får jag helt enkelt ta tag i städningen och den rena tvätthögen i soffan. Tack och lov bakade jag igår.

Apropå bakning så skulle det vara R O M i den ena kakan och jag hade tydligen förväxlat rom med cognac. Ingen ko på isen om det inte varit för att mannen kom på mig... Jag fick snällt hälla av cognac från russinen och fylla på med rom. Nu återstår bara provsmakning.

Jag ville egentligen ta upp begreppet egentid i det här inlägget, mest för att det skrivs om det än här och än där. Tacka vet jag F A M I L J E T I D, den tiden tycker jag är mycket viktigare.

Bjuder på en bild på lördagens efterrätt: Gotländsk saffranspannkaka med varma björnbär och grädde. Mums!Baka

Ett av mina stora intressen är att baka. Det kanske inte syns så mycket här på bloggen, men nu funderar jag på om inte bloggen ska få en bredare inriktning och ta upp lite mer av min vardag, också.

Idag förbereder jag och stora A inför kalaset vi ska ha imorgon. Jag fick en mycket fin bok i julklapp - Cupcakes, kakor och cheesecakes - så nu bakas det. Vi testar "Chokladkaka utan gräddning" och "Chokladcheesecake med rom och russin". En faller nog de lite äldre i saken och än de yngre. Bilder och utlåtande får vänta till morgondagen .


Tårar

Jag läser på "Hannas blandning" och tårarna trillar... Lilla Hugo kämpar tillsammans med sina föräldrar mot sin svåra sjukdom. Det är så gripande och svårt att förstå. Tänk vilka modiga och starka människor det finns.

Hannas blandning


K A O S

Jag bjuder på härligt kaos idag!! Mitt skrivbord och ytan under fungerar som en sorts mellanstadion för saker som är nyinkomna eller på väg ut ur torpet. Många påsar blir det.

Ett mål för 2012 är att få bort detta kaos och kunna använda skrivbordet som ett skrivbord är tänkt att användas. Håll tummarna!


Nytt år - nya tider!

År 2012 börjar med massor av tid. Tid tid tid. Ska se till att sätta upp mål både på hemmafronten och vid pysselbordet.

Har de senaste dagarna varit duktig på hemmafronten - frostat av frys, rensat och städat kylskåp, märkt barnens kläder, satt upp hyllor och fått ordning efter renoveringen med mera men det finns mycket kvar ;)

Pysselbordet behöver rensas B I G T I M E!! Igen... Men nu ska det bli ordning på torpet! Kanske vågar jag visa en bild på kaoset, så jag blir peppad att göra något åt det.

Ett M Å L som hänger kvar från 2011 är att äntligen få till min LO balans. Nu vet jag åtminstone vart bilden finns så jag kan framkalla. Ett stort steg på vägen!


Julklapp i brevlådan!

Idag kom första numret av en prenumeration jag fick i julklapp av chefen!

Tack och bock!


Dörrkrans

Pimpade min gamla dörrkrans från Panduro med prickiga band, färgglada kulor och inspiration från Panduros julmagasin. Julen varar än till påska?!


Julpyssel 2011

Lite pyssel har det blivit i december. Bland annat har barnen fått testa porslinsmålning på muggar dom de sedan gav bort i julklapp. Här är deras egna muggar och mormors. Muggar och färg går att köpa hos Panduro!