God Jul!

De första klapparna är funna och 9-åringen menar att tomten lämnat spår efter sig då hon hittade en tomteluva på sin säng (hon har inte själv sovit där då hon fick feber, hosta och snuva igår).

Dottern filosoferade vid köksbordet i natt om att tomten är mystisk, hon vet nog inte riktigt om hon ska tro på honom eller inte, hon har varit lite orolig hur det skulle bli nu när hon är sjuk... Tur att han sett till att det finns klappar under granen och i julstrumporna om han inte vågar sig hit ikväll.

Med önskan om en riktigt GOD JUL!Dan före dan!

Idag fejjas det in i det sista. Men jag har bestämt mig för att inte slita ut mig alldeles. Maken jobbar så där får jag inte såå mycket hjälp den här julen. Jag och tjejerna ska strax ta en sväng till stan för att fixa några småprylar. Ikväll ska skinkan griljeras, köttbullar rullas och de sista klapparna packas in. Kanske gör jag mig till och stryker en duk med ;)
 
Gårdagen bjöd på både godistillverkning och bakning. Pistagepraliner, wienernougat och marsipangodis med vit choklad och kokos :) Recept har jag hittat hos kryddburken och á la Linda. MUMS!!
 
 
 
 

Kvällspyssel

Idag har det pysslats framför teven.

Tändsticksaskar
Aluminiumtejp
Washitejp
Dymo

Resultatet!


Tredje advent

Idag har det pysslats vid köksbordet. Vi lånade ut lillbus till en kompis när mannen jobbade, sen körde jag och 9-åringen scrap-stuga.

Jag altrade Toffifee askar. De är väldigt tacksamma att altra då det går att skjuta av kartongomslaget utan att ta bort skyddsplasten från själva chokladen.

Gjorde fyra olika varianter. Gick bananas med aluminiumtejpen på en ask och därefter washitejp! Kul var det i alla fall och här kommer lite bilder...

Same-same, but different!


Kuckelimuckmedicin

Årets Rocky road har ett nytt inslag - tranbär. Hoppas det blir gott...

400 g mörk choklad
2 nävar mini mashmallows
1,5 påse Dumle
2 dl salta jordnötter
1 dl pistagekärnor
1 dl torkade tranbär


Ett projekt

Som kommer upp varje jul är att leta rätt på JUL-recepten! Idag är det dags för lussebullar och jag fick återigen gå in på arla.se för att skriva ut...

Har länge tänkt scrappa en receptsamling. Undrar om det blir verklighet i år?!


Första klappen

Det lutar åt en lat dag idag. Jag har tvättat och städat. Baka skjuter jag upp till morgondagen.

Jag blev inspirerad att börja med julklappsinslagningen tack vare alla bilder på instagram och bloggar. Alla klappar är inhandlade, men måste först letas upp och så känns det viktigt för mig att det blir ungefär lika många paket till varje barn så nu gäller det att tänka till för att få nöjda och glada barn på den stora dagen.

Men ett paket är klart! Gissa vad ;) Det årliga platta paketet som kommer i flera upplagor och delas ut till släkt och vänner... I alla fall i den här familjen!


Sankta lucia

Semester! Härligt, listan är lång, idag ska jag försöka göra massor av saker eller kanske bara njuta av att vara ledig... Då jag varit krasslig ett par dagar och nu är på bättringsvägen är det många saker jag vill och måste hinna med.

Om ni undrar varför jag är vaken så tidigt på semestern så har jag mig själv att skylla. Jag påtalade för barnen att jag ville ha luciasång och frukost på sängen. 9-åringen tog mig på orden och kom sjungandes med frukostbrickan strax innan halv sex.

Hoppas ni får en mysig lucia!


Längesen sist!

Men nu ska symaskinen fram! Dagens projekt är julgardiner till köket, äppelgardin till lillbus rum och nya köksgardiner till efter jul!!

Wish Me Luck!


Advent och snö!

Jag hann pynta klart adventsstakarna och nu när vi vaknar på morgonen faller stora flingor ute och ett tunt lager snö ligger på marken. Mysigt!

Frågan är om "Anders" braskade eller slaskade häromdagen och vad vi har att vänta till jul. Här i södern brukar det oftast bli en grönt jul.

Ungarna är i alla fall överlyckliga över snön!

Ha en skön första advent!


Första december!

Det känns ganska skönt att julen är på intåg. I år kommer jag att vara ledig i mellandagarna och det är första gången på fyra år! Plus att jag har några dagars semester redan till lucia :) Ska försöka fixa några husliga saker som jag aldrig hinner annars. Återstår att se hur det går. Kram kram!