Köpenhamnsweekend

Jag har ju nästan glömt!!
Tillbringade helgen i Köpenhamn med en vän från grundskolan. Tänk vad skönt det är med vänner som håller i längden. Trots att vi lever helt olika liv, hörs och ses väldigt sällan så känns det alltid som vi kan ta vid där vi slutade.

Vännen förslog efter ett inlägg hos
Babushkadockan att vi skulle ta en tur till Köpenhamn för lite tygshopping. I somras samkörde vi våra kalendrar och gjorde slag i saken, bokade ett datum och fick tag i ett toppenpris på hotell.

En härlig weekend som började på fredagen med tåget ner mot Köpenhamn. Jag läste en god bok (mycket länge sen sist), smaskade mackor, frukt och drack juice. Mötes upp av vännen på stationen och sedan traskade vi till hotellet vid Osterport. Vilade en liten stund och begav oss sedan till Langelinie för lite outlet shopping. Jag handlade en underbar kjol och blus på Noa Noa till stora lilla A. Konstigt att man som mamma alltid handlar till barnen i första hand....
Jag handlade dock halsduk, vantar, strumpor och strumpbyxor åt mig själv på det exklusiva varuhuset H&M eftersom jag packat lite slarvigt innan avfärd.

Lördagen tog vi oss runt till några olika tygbutiker. Tyvärr var det ett par som flyttat eller rent av upphört, men vi hade å andra sidan inte kollat adresserna allt för noga. På City Sycenter (Rosengården 12-14) fanns det många fina tyger, priserna var dock ganska höga, jag föll för några oranga velour tyger men ville kolla runt lite innan jag slog till. Vi fortsatte och hamnade efter några förlorade butiker på Stof 2000 (Frederiksborggade 24-26) där det fanns mängder av tyger till mycket bättre priser. Vännen handlade, men jag suktade efter orange velour med lila stjärnor!! Vi fick helt enkelt återvända till City Sycenter där jag inhandlade fantastisk velour!!! Självklart fortsatte vi till de obligatoriskta Søstrene Grene samt lite annat smått och gott.

Vi hade en fantastisk weekend, vädret var toppen, vi hittade ett toppenbra fik Munter och en mysig restaurant El Viejo Mexico. Hotellet låg som sagt bredvid en tågstation så åtminståne för min del blev det mycket abrupta uppvaknade mitt i natten i en säng som skakade med tågljud i öronen.

Att tänka på:
- Många butiker och restauranter tar inte VISA eller Mastercard. Ha med en vän med resurser eller växla själv ;)
- De flest affärerna i Köpenhamn har bara söndagsöppet första söndagen i månaden. Men å andra sidan finns det många spännande utställningar att besöka i stället.
- Ta med öronproppar om hotellet skulle vara lyhört.

Kommentarer
Postat av: Linda

Hej hej!Vad duktig du är, blir såå sugen på en mössan till min dotter, men tyvärr är denna månaden så skral...

Hade inte en aning om att du hade en blogg! Tack för senaste alltid trevligt att träffa nya ansikten!Kan du maila mig priser på dina mössor och tajts, men dotter är 4,5 och har storlek 110-116!kyrkeslat@telia.comKram Linda Muhr

2008-10-03 @ 19:16:35
URL: http://www.muhrenssida.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback