Vinn presentkort på barnkläder!!!!Var med i en utlottning av två presentkort på 500 kr!!!
Kika på
Kullerbyttan Barnkläder och tipsa minst 10 vänner via mail eller gör som jag, publisera ett inlägg med en länk till Kullerbyttans webshop. Kullerbyttan har kläder i storlek 50-152 från Me Too, name it, Småfolk, Ida T, Esprit med mera.

Glöm inte att skicka mail till: kundservice[snabela]kullerbyttanbarnklader.se så de vet att du är med i utlottningen!

Du kan tipsa till och med söndag den 26/10 kl 24.00, vinnarna dras den 27/10 och publiceras i webshopen samt kontaktas via mail.

Misslyckat!

Jag klippte ut en klänning förra tisdagen och igår sydde jag ihop den. Suck!
Såg så fint ut i början, men det blev väldigt tjockt och tungt för overlocken att sy sidsömmarna. Sen hade jag varit lite snål med tyget så det blir till att börja om från början...

Köpenhamnsweekend

Jag har ju nästan glömt!!
Tillbringade helgen i Köpenhamn med en vän från grundskolan. Tänk vad skönt det är med vänner som håller i längden. Trots att vi lever helt olika liv, hörs och ses väldigt sällan så känns det alltid som vi kan ta vid där vi slutade.

Vännen förslog efter ett inlägg hos
Babushkadockan att vi skulle ta en tur till Köpenhamn för lite tygshopping. I somras samkörde vi våra kalendrar och gjorde slag i saken, bokade ett datum och fick tag i ett toppenpris på hotell.

En härlig weekend som började på fredagen med tåget ner mot Köpenhamn. Jag läste en god bok (mycket länge sen sist), smaskade mackor, frukt och drack juice. Mötes upp av vännen på stationen och sedan traskade vi till hotellet vid Osterport. Vilade en liten stund och begav oss sedan till Langelinie för lite outlet shopping. Jag handlade en underbar kjol och blus på Noa Noa till stora lilla A. Konstigt att man som mamma alltid handlar till barnen i första hand....
Jag handlade dock halsduk, vantar, strumpor och strumpbyxor åt mig själv på det exklusiva varuhuset H&M eftersom jag packat lite slarvigt innan avfärd.

Lördagen tog vi oss runt till några olika tygbutiker. Tyvärr var det ett par som flyttat eller rent av upphört, men vi hade å andra sidan inte kollat adresserna allt för noga. På City Sycenter (Rosengården 12-14) fanns det många fina tyger, priserna var dock ganska höga, jag föll för några oranga velour tyger men ville kolla runt lite innan jag slog till. Vi fortsatte och hamnade efter några förlorade butiker på Stof 2000 (Frederiksborggade 24-26) där det fanns mängder av tyger till mycket bättre priser. Vännen handlade, men jag suktade efter orange velour med lila stjärnor!! Vi fick helt enkelt återvända till City Sycenter där jag inhandlade fantastisk velour!!! Självklart fortsatte vi till de obligatoriskta Søstrene Grene samt lite annat smått och gott.

Vi hade en fantastisk weekend, vädret var toppen, vi hittade ett toppenbra fik Munter och en mysig restaurant El Viejo Mexico. Hotellet låg som sagt bredvid en tågstation så åtminståne för min del blev det mycket abrupta uppvaknade mitt i natten i en säng som skakade med tågljud i öronen.

Att tänka på:
- Många butiker och restauranter tar inte VISA eller Mastercard. Ha med en vän med resurser eller växla själv ;)
- De flest affärerna i Köpenhamn har bara söndagsöppet första söndagen i månaden. Men å andra sidan finns det många spännande utställningar att besöka i stället.
- Ta med öronproppar om hotellet skulle vara lyhört.

Utmanad av Lucia

Jag fick en utmaning av Lucia för länge sedan. Mycket som jag inte hunnit. Men nu så. Här kommer mina svar och bilderna, som jag fixade ganska omgående.

Men först reglerna:
1. Svara på frågorna.
2. Fotografera syhörnan hur bedrövlig den än är.
3. Skicka vidare utmaningen genom en kommentar i bloggen hos den utvalda.Vad gör din syhörna speciell?

Den inryms i vårt gigantiska sovrum, där även sambon kontor huserar. Min hörna är väldigt praktisk när den är städad. Jag kan både sy och scrappa då bordet står med kortsidan mot väggen och ena långsidan rymmer båda symaskinerna och andra sidan ger plats för papparspyssel eller tygklipp med mera.

Vilka är dina bästa tips för en bra arbetsplats?

Massor av förvaring är toppen. Gärna att det är gott om plats att röra sig. Bra om man kan altenera mellan att sitta och stå. Belysning! Skärmatta!

Hur skulle du vilja förändra din syhörna?

Skulle behöva mer förvaring, speciellt till alla tyger. Ibland blir det svårt att hitta. En del stackars tyger bor i hallen. Ett avlastningsbord så att skrivbordet kan hållas fritt från allt bråte.

Vad skulle du mer än gärna kasta ut?
Massor av gamla tyger och små små stuvbitar. Jag prioriterar inte att rensa just de bitarna. Kan vara bra att ha...

Någon önskepryl som skulle göra din syhörna komplett?

Det hade varit underbart med en Coverpro men tror inte det är så stor mening då de andra sakerna mest står och dammar.

Vem skulle du vilja kika in hos?
Oj, det är alltid inspirerande att se hur andra har det. Man kan få mycket tips och idéer genom tjuvkik hos andra. Alla som känner sig manade är välkomna att anta utmaningen.


Katie har anlänt!!

Pysslet i Kristianopel gav mersmak. Jag höll nere shoppingen på plats men har efteråt känt ett väldigt behov av flera saker...
Hittade ett "retired" alfabet begagnat på
pyssel.net. Kunde inte motstå frestelsen...

Välkommen Katie!!!Bild lånad från QuicKutz.com

Pysslat i Kristianopel

För flera lördagar sedan var det pysselträff i Kristianopel.
Härligt, trevligt och mycket bra ordnat av Katja :D
Jag hann riktigt mycket. Till och med
Lina sa att jag var effektiv!

Började med att fixa små lappar till mina pyssellådor från IKEA (Kassett).
Lånade Henriettas snapstamps - tack för lånet det blev jättefint!
Sen var jag tvungen att göra lite födelsedagskort till alla septemberbarn.
Började med sambon som fyllde 35.
Gjorde ett kort med annorlunda vikning... Blev sisådär.
Skulle kanske ha haft papprena mer omlott så hade det kanske blivit bättre.
Gjorde sedan min första 12x12 LO!
Har bara scrappat ett minialbum tidigare.
Jag utgick från en rolig bild på mina tjejer som jag kommit på en bra rubrik till redan. Valde ut några härliga och matchande papper. Kikade runt och lät mig inspireras av alla duktiga scrappare på träffen. Stackars Lina som satt brevid mig fick se hur många alternativ som helst innan jag slutligen blev nöjd och vågade limma fast allt. Jag känner mig iaf supernöjd med resultatet och kommer definitivt att göra fler. Har ett helt album att fylla!!!

Min först 12x12 lo   hej och hå LÄRA GÅ


Gjorde sedan några fler kort som jag toppade med 3D-lack! Mitt nya "gift".
Tack för alla bra tips och idéer. Hoppas vi ses snart igen!!

Nu är jag igång. Hurra!!!

Pimpat orange bok

Nu kommer äntligen lite gamla grejjer (är hemma med vad dagis påstår sjuk W) passar på att blogga medans busungen sover...

Både jag och Henrietta gillar orange. Jag shoppade på mig några extra oranga böcker när Å hade rea. Har länge tänkt att pysselvännen skulle få en.

Så här blev resultatet:

henriettas pyssel

Mysrum Marimekko

För er som hängt med ett tag märker ni nog att det ibland tar ett tag innan jag slutför vissa projekt. Annars tycker jag det är en av mina starka sidor... kanske inte just i hemmet och med pysslet.

Förra sommaren letade jag efter en
köksoffa till glasverandan där jag då hade målat om och hade dessutom som mål att avskaffa skräpsamlingen som bara växte på dito glasveranda. Glasverandan är inte särskilt stor, ca 2 x 2,5 meter, men har väldigt mycket potential.

I somras hade jag iaf både tyg, köksoffa och tog mig sedan tiden att klä om soffan och röja undan bråten. Har även fixat en härlig läsfåtölj. Saknar nu lite inredningsdetaljer såsom Marimekko skål, Ittala ljusstakar, kudde till fåtöljen, matta, läslampa och tidningsställ.

Resultatet (som jag fixade till i juli) ser i dagsläget ut så här: