Regnbågsmössor

Kunde inte motstå detta härliga tyg i Stoff och Stils katalog.
Blev först en mössa till lilla tjejen och när stora tjejen såg den vill hon också ha en: - Det är ju så vackra färger mamma!

Den lilla mössan blev dessutom väldigt bra i storlek och passform :-)


Waldorfdocka del 1

Nu har jag börjat på första dockan. Det blir modell C en 40 cm docka.

Letade upp beskrivningen imorse och tog reda på materialåtgången.
Efter jobbet begav jag mej ut på jakt efter material. Första stället hade inte men hänvisade mej till "Hemslöjden". Där fanns allt jag behövde :-)På dagens cirkel har jag ritat av mönster, ritat/sytt/klippt armar och kropp/ben samt stoppat armar plus ben. Håller nu på med "bollen" som ska vara i magen och det är inte de lättaste att få till "en fast boll lite mindre än en tennisboll". Men jag kämpar på och tar tacksamt emot tips på hur fast bollen ska vara samt hur man lättast gör för att få den fast....


Tisdagsprojekt

Vi är ett litet gäng som träffas om tisdagarna och syr och pysslar. Var och en håller på med sina egna projekt men sen jag började jobba känner jag att det är svårt att hinna med att förbereda sig ordentligt. Har de senaste gångerna mest åkt iväg för att ta det lugnt och varva ner. Inte så mycket pysslat som jag skulle vilja med andra ord.
Har därför beslutat att ägna vårens tisdagar åt de planerade waldorfdockorna. Så nu är det till att leta upp material och beskrivning. Kanske att yngsta dottern kan få en docka till födelsedagen i början på maj. Jag har sex tisdagar på mej...

Marslistan

Ny månad igen. Oj vad tiden går snabbt!

Favvomössa

Denna kombination har blivit mångas favorit. Detta är alltså en "ny" mössa.
Man kan ju lätt tror att jag lägger upp samma mössa igen och igen ;-)


Alster från scrapträffen

Jag hann som sagt göra några kort på scrapträffen och en piffad anteckningsbok.
De två sista korten har inga mottagare än därav kan de se lite tomma ut, planen är att komplettera med lite text eller en siffra inuti den stora blomman...


Scrapträff!

Nyss hemkommen från scrapträff i Bräkne-Hoby. Trött men nöjd.
Har målat massor med
Henriettas PM-pennor, klippt ut de målade motiven och även stansat på Cuttlebuggen. Lyckades få ihop fem kort och en piffad anteckningsbok. Hittade tyvärr inte mina fotgrafier hur mycket jag än letade så det blev inga LO's. Hade tänkt altra en burk men kändes som att det skulle ta hela dagen och jag ville verkligen hinna mer än en sak, så det får bli en annan gång. Koncentrerade mej på att producera och glömde därmed bort att mingla (annat än med Henrietta och Lina som jag delade bord med) vilket var lite synd för jag hade säkert fått mycket inspiration och idéer om jag tagit mej tid till mingel. Lyckades även sälja ett clearstamps alfabet på loppisbordet och shoppade självklart en hel del nytt av Landstoken som hade med en del av sin butik till träffen.

Nu till melodifestivalen...

Livstecken

Jag ligger inte på latsidan utan har börjat jobba :-)
Orkar därmed inte lika mycket som jag skulle vilja på kvällarna utan somnar oftast i soffan. I helgen väntar scrapträff och det ska bli så spännade!!! Hoppas jag får lite gjort då. Hittar tyvärr inte mina foton så det blir nog inget scrappat men jag tänkte altra en burk och göra så många kort jag bara hinner. Vore trevligt att ha några på lager.

En till i blått

Den här färgen har varit populär på senaste tiden. Sydde denna samtidigt som jag kikade på melodifestivalens utsändning från Karlskrona. Symaskinen står placerad så att jag kan sy i sovrummet och se tvn i vardagsrummet samtidigt.


Fler dregelbibs

Har tidigare klippt färdigt massor med dregelbibs men ville sy de sista med avvikade trådfärg. Passade på att sy dessa när jag ändå höll på med trådbyte på overlocken förra söndagen. Tyvärr har jag slut på tryckknappar så helt klara är de inte ännu. Kanske ska tillägga att lilla donnan numera har en väldigt stark vilja och vägrar använda dregelbib...


Långkalsonger

Även kallade pantalonger eller tajts.
Men när det är till en pojke passar det kanske bäst med just ordet långkalsong...


Massor med mössor

Har haft storproduktion sedan förra helgen.
På lördagen klippte jag och söndagen ägnades åt att sy ihop överdelarna.
Började med brun tråd, sen orange och turkos, avslutade med röd tråd på overlocken, många trådbyten blev det. Sydde lite annat emellan med som väntat på trådbyte. Resten blev kvällsarbete under veckan.

Resultatet: massor av trikåmössor i glada färger. 23 stycken närmare bestämt.