Januaribyte 2008

Jag är med i ett pysselbyte på sjalbarn.se och i januarimånad byts det omklädda block eller liknade. Den jag ska skicka till önskade sig en kalender och självklart vill jag försöka uppfylla den önskan.

Det är lite svårt att veta vilka färger man ska använda åt någon man inte känner, men dessa färger kändes ganska neutrala, glada och lite våriga.

Har använt mönstrat papper, blommor, brads, knappar, stansade myror och qk snowday till bokstäverna. Hittade även en snodd jag sparat från någon gammal mapp som får hjälpa till att hålla ihop kalendern när den ligger i väskan och skramlar.


Bebbekort i grönt

Färdigställde igår ett bebbekort som jag påbörjade i december.
Jag var då mycket missnöjd med resultatet och gjorde ett
annat till den bebben.
Nu har det fått ligga till sig och med de sista detaljerna på plats så blev jag förvånansvärt nöjd i stället.


Kort med bokmärke

Min bror fyller hela 40 år och han är en inbiten AIK-are och bokläsare.
Jag har därför gjort en kombo med grattiskort och bokmärke i kit - självklart i svart och gult samt lite inslag av silver och vitt.

Nyhetens behag gör att jag använder dymon väldigt flitigt :)


Altrad receptbok

Jag har altrat (heter det så??!) min första grej!
Det blev en spiralbunden skrivbok från Å som blev första objektet.
Går i sann AIK-anda - gult och svart.

Bokstäver stansade med squeeze Moxie och Katie Classic (köpta hos
scrapoholic.se).


Prinsesskort

Dotterns kompis fyller fem.
Självklart måste hon få ett prinsesskort i favvofärgen rosa.

Jag har använt bokstavsstämplar samt band från Panduro, dymoremsa, rosa häftklamrar, qk snowday till femman och trähjärtan målade med vit hobbyfärg. Den bruna tagsen med femman på är klippt av en spillbit av pappret med kronor på, det har en brun flammig baksida.

Tack C för de fina hjärtanen, de gjorde verkligen susen!


Tisdagspyssel

Det är alltid lika härligt att komma iväg och få träffa folk som är likasinnade. Kvällens pyssel gick i scrapbookingens tecken för mej och jag hade även lurat med med kära vännen C.

Eftersom jag håller på å röjer syrummet *tjat tjat tjat* så var det inte läge att sy ikväll. Jag har dock haft huvudet med mej och packat alla papperspysselsaker tillsammans i flera lådor.

Tog med allt till lokalen och hann få två kort halvklara och en hemlis med. Fortsatte med korten hemma och de är snart klara.
Fotar av dem imorgon om jag hinner.

Såå mycket saker

Hur kan det bli så mycket saker överallt? Det pågår platsbyte för fullt och sakerna verkar aldrig ta slut. Tyvärr verkar det som mitt pysselrum varit skräp- och allti-allo-rum utöver gäst- och syrum.

Jag skulle behöva flera stora flyttkartonger till allt och ingenting.
Vad gör man av barnens alla kläder medan man väntar på att den lilla ska ärva den storas? Man kan ju inte sälja/ge bort dem...

Det blir till att göra en stor rensning.

Tack Rino!

Carina som har bloggen Rino har hjälpt mej att köpa MumintygTygverket.
Jag hittade det i brevlådan idag och det är helt underbart. Ångrar lite att jag inte tog mer, med tanke på inredningsprojektet som jag håller på med just nu...

Omorganisering

Pyssel och sömnaden ligger lite i träda.
Har påbörjat en stor omorganisering i hemmet.

Flickorna ska få ett sovrum på övervåningen och mitt sy/pysselrum ska flytta till "stora" sovrummet på nedervåningen. Är framför allt trött på den oreda som alltid uppkommer i "mitt" rum pga dåliga förvaringsmöjligheter...

I söndags började fas ett. Vi var på IKEA och inhandlade ny
säng åt stora tjejen och lite annat smått och gott. Bland annat massor av kuddar och täcken (nedsatt pris), trådbackssystem, lampor, fleecefiltar (som ska bli kuddar)...

Problemet nu är att det är många saker som ska byta plats!
Och jag tänkte passa på att göra en utrensning samtidigt.
Sängen är iaf monterad och på plats - tog nästan tre timmar av söndagskvällen - nu är det bara resten av rummet som ska tömmas och inredas!

Men, åhh vad jag ser fram emot detta. Både att få inreda ett "flickigt" sovrum och en förhoppningsvis flera gånger bättre sy- och pysselhörna åt mej själv.

Kanintygspremiär

Har börjat klippa i mitt kanintyg.
Först ut en dregelbib med brun fleece på baksidan. Sen en filt med ena sidan i brun velour och andra i kanintyg, fållad med overlocken. Fick först en väldigt bubblig söm men efter att ha ändrat diffrentialmatningen blev den rikigt bra.
Och till sist en matchande mössa...


Dregel bibs

Nu när jag är inne på andra barnet som dreglar (och då menar jag att det rinner rejält) så har jag sett till att utöka hakklappsutbudet hemma. Gjorde massor av dregel hakklappar under december. Har använt alla möjliga sorters tyger - frotte, trikå, jersey - även några utrensade tröjor och linnen har fått sätta livet till. Baksida av fleecetyg.

Har inte kommit på nått jättesnabbt och bra sätt att fästa overlocktrådar så därför dröjde det innan de blev klara. Tog mej själv i kragen i helgen och fäste alla trådar samt använde den fantastiska PRYM-tången för att få dit tryckknapparna. Då mina prym-knappar tog slut så testade jag med några jag köpt på Stoff & Stil för längesen . Det gick riktigt bra men delen med "piggarna" på fäste inte i tången så det blev till att hålla tungan rätt i mun och handen still. Med lite precision så fick jag dit nästan alla knappar helt felfritt. Och knapparna räckte precis, det blev bara en kvar.

Tror jag fått ihop totalt 23 stycken bibs hittills. Har gjort flera av varje färg...
Det är några fler på g men de ligger till sig lite i väntan på trådbyte ;-)


Bingo i brevlådan

Igår när jag hämtade posten fanns där tre kuvert från Ottobre Design!!!
Jag har nämligen önskat mej en prenumeration i present.
Tyvärr blev jag tvungen att överlämna kuverten till sambon oöppnade, men imorse fick jag paket (gissa vad) och frukost på sängen.

Måste säga att senaste numret 1/2008 har otroligt många fina modeller helt i min smak :-)

Lite kallt... tänd en brasa

Söndagens pysslande resulterade i en tändsticksask. Den första!
Egentligen skulle jag gjort några inför jul men det hanns inte med.

Använde ett av mina "julklappspapper", knappar och min "födelsedagsdymo" (eller hur det nu var... jag har nämligen inte fyllt år än). När jag satt och klickade som bäst med dymon började det ringa en liten klocka. Jag har ju haft en sådan här för länge länge sen. Rotade runt lite i skrivbordslådorna och där låg en liten röd mojäng. Som tur var (eller hur jag nu ska uttrycka det) så passade inte banden till den gamla... undrar om det går att få tag i band till den gamla med?!Kaniner kaniner å dessa söta kaniner

Även jag slog till och köpte några meter när Jenny på jnydesign skulle reproducera ett härligt kaninmönstrat trikåtyg. Vill du också köpa detta tyg? Kontakta Jenny på: info@jnydesign.se.


Bompadrake i choklad

Ännu en mössa.
Denna gång i brun trikå med grön drake.

Tyvärr har jag sällan någon som provar och modellar frivilligt....


Lila muddis

Gammalt och glömt...
Kom på att jag inte bloggat om dessa när dottern hade dem på sig idag.
Velourmuddis i lila med orange-rosa mudd.