Ottobre och stämplar

Längtar till barnen sover.
Hittade nya Ottobre Design i brevlådan och stämplarna jag beställt från Panduro hade kommit till butiken i staun....

Nya kort igen

Ytterligare ett kort med favostämpeln Apan Otto, denna gång i rosa.
Och ett enkelt grattiskort i grönt.


Tagbook

Har scrappat klart en tagbook som jag började på hos Lina i söndags. Det tog lite tid och är lite pilligt men det är de värt för den känns kul att ge bort vid speciella tillfällen.

Som bas använde jag ett mörkbrunt cardstock. På
Pysselskolan finns en beskrivning på hur man viker och gör en tagbook.

Till tagsen använde jag fyra olika dubbelsidiga papper från Déja Views fresh print PEAR. Fick göra om den ena tagen tre gånger innan den blev ok. Hade först stämplat massor av text med snapstamps, men det blev så plottrigt. Beslutade då att skriva för hand men glömde rubrik. Stämplade på tredje försöket rubrik med bokstavsstämplar från Panduro, skrev texten för hand och fick även plats med ett målat stämpelmotiv. Jag behöver verkligen öva på att skriva för hand så att det blir tydligt och snyggt.


Två mössor

Mössor i e-slöjds trikå.


Två kort

Pysslade två kort hos Lina i söndags.
Nya stämpeln med apan Otto från Kortmakaren på det första, som jag dessutom har färglagt med
Linas Promarkers pennor. Tomten jag vill ha!!!
Försökte att frångå mina vanliga placeringar av papper, brads mm och tycker jag lyckats väldigt bra. Tvåan och blomringen på det oranga kortet är stansade med Henriettas hjälp på Cuttlebug.


Julgardinerna är veck

Jag har uppnått ett av mina mål för februari - julgardinerna är nerplockade och de nya köksgardinerna är på plats. Men *skratt* jag svor en lång ramsa när jag hade satt upp den första vid matplatsen igår kväll...

Till köksfönstret ska det vara en lång smal kappa och till matplatsen en kort bredare kappa. Tror ni inte att jag i hastigheten klippt tvärtom. Skyndade mej nämligen att klippa tyget innan jag skulle till sycirkeln för att bara kunna stryka och fålla när jag var där.

Det blir till att göra om. Som tur är så finns det en bit tyg kvar som blir bättre än den nuvarande korta breda kappan. Jag hatar nämligen att sprätta så det tänker jag inte ge mej på utan jag börjar om och gör förhoppningsvis rätt denna gång. Men särskilt bred kommer den inte att bli...

Men draperiet till vedskåpet blev perfekt ;-)


Stök-pysselhörna

Efter mina bilder häromdagen tror ni att jag har världens ordning i min pysselhörna... Jag har fört er bakom ljuset då jag fotade en välstädad hörna.

Måste tillägga att det är en stor fördel att ha bordet med kortsidan mot väggen då jag kan pyssla både med papper och sy utan att behöva röja allt för mycket. Att båda symaskinerna får plats brevid varandra är också ett stort plus.

Här kommer en bild på dagens stök.


Pysselhörna

Nu börjar pysselhörnan ta form ordentligt. Några kartonger kvar att stuva undan sen kan jag nog koncentrera mej på pyssel och sömnad igen.

Saknar lite förvaringsboxar, burkar med mera vilket innebär att jag måste åka en sväng till IKEA igen. Inte mej emot :) Sist jag var där var jag lite snål och shoppade mest till flickornas rum...

Här kommer lite bilder. Har ställt skrivbordet med kortsidan mot väggen för att kunna utnyttja båda långsidorna.
Första bilden sysidan, andra bilden scrapsidan, tredje bilden förvaringsväggen.


Söndagspyssel

Idag har jag pysslat med Lina och Henrietta.
Superkul och inspirerande att pyssla med likasinnade.
Jag började på en tagpocket (tror jag det heter) men det tog sån tid så jag gjorde två kort och fortsätter med tagpocketen vid ett senare tillfälle.

Tack för idag tjejer. Superkul!

Muddjeans

Ett par muddjeans till en mycket smal kille. Ser helt otroligt smala ut i midjan.
Hoppas de passar nu.


Min kalender 2008

Jag fick en Gör-det-själv-kalender i julklapp där man gör fram- och baksidan själv. Bara att byta ut pappret som ligger i plastfickan och vips så har man en personlig almanacka.Tyvärr har den blivit liggade av olika anledningar men igår kväll fick jag äntligen inspiration och tog tag i saken.

Gjorde baksidan först för den hade jag ett hum om hur den skulle se ut. Hade redan orden på pränt och skulle bara fixa layoten och välja hur texten "Mina tjejer" skulle se ut. Valde till slut rub-ons och runda klistermärken. Piffade till den lite med några QK myror.

Till framsidan ville jag testa lite nytt för mej. Äntligen vågade jag mej på att använda många blommor. Har spanat på
pyssel.net och alla duktiga scrappare som vräker på med blommor och det ser alltid så snyggt ut.


Hjärtliga kort

Jag har gjort några kort med tanke på alla hjärtans dag 14/2.


Nya länkar

Har tagit mej i kragen och äntligen uppdaterat med massor av nya länkar på trevliga bloggar som jag besöker då och då.

Kaninmössa igen

En till kaninmössa gjord i mitt andra mössmönster.


Kanintajts

Kanintajts till yngsta dottern. Se även Tajts med trubbel.


Bebbefilt

Ytterligare en bebbefilt i kanintyget.
Även denna gång overlockad och med baksida i brun fleece.


Tripp trapp trull

Kaninmössor i lite olika storlekar.


Finn Ett Fel

Lite trist när man ska till att göra några kort och upptäcker att stämpelalfabetet (som jag fick i julklapp) saknar en bokstav och har dubbelt av en annan...

Det var ju inte förrens jag skulle till att använda just den bokstaven som jag kom på att den saknades. Ska man behöva kontrollera sånt?! Det blir väl till att gå tillbaka till affären och se om de kan göra nått åt saken. Förpackningen är bruten och några av stämplarna är använda. Vet inte ens om kvittot finns kvar *suck*


Tajts med trubbel

Jag hade i stället för att gå upp en storlek förlängt ett tjatsmönster från Ottobre eftersom min yngsta dotter är väldigt smal. Satte mej vid overlocken och började sy, kom på efter andra beninnersömmen att min overlock blivit omställd och med nya nålar. Samma problem som tidigare med fyrdubbel trikå, massor av hoppstygn och helt tokigt. Ändrade som jag hade för mej att det var förra gången och sydde igen på första benet. Värre ändå!

Tog fram instruktionsbok, provlappar och massor med tålamod. Upptäckte att tråden gått av. Suck! Till sist blev sömmen som den skulle och jag kunde sy vidare. Kan lova att tajtsen är smala - tur att det är en liten sticka som ska ha dom och ingen knubbis.

Lärdom av detta. Att jag alltid ska skriva upp inställningarna innan jag ändrar nått på maskinen.

Februarilistan

Nytt år, ny månad (!), nya projekt... och några gamla.
Glömde bort januarilistan så nu går jag direkt på februari.