Det tar sig

Mina odlingar går framåt. Tre olika sorts squash har jag planterat och även om inte alla frön tog sig är det grejer på gång.

Här är de runda. Har även planterat gula och "vanliga" gröna.


Härligt!Vilken härlig dag! Jag var på jobbet tidigt tidigt för att kunna flexa ut och gå på den årliga lövmarknaden i staun. Barnen köpte lite småplock bland annat klänningar till Barbie, nagellack i neon, brända mandlar, träskor och emojikudde. Helt enkelt såna prylar som man köper på en marknad.

När vi tröttnat åkte vi till Libanon House för take away som vi tog med till stranden. Jag tog en mezatallrik som smakade superbra. Tjejerna badade i det ca 22 gradiga vattnet och jag ångrade att baddräkten blev kvar hemma i morse när jag packade barnen saker. 

Nu stundar midsommar och lite extra ledighet. Det blir lugn helg och förhoppningsvis massor av sol och bad.

Ladda batterierna

Efter en trevlig helg på kusinernas sommarställe i Järna slappar vi nu med mobiler och datorer. Det blir naturligt lite mindre av den varan utan tillgång till wi-fi.

Då regnet öste ner blev det mest inomhusaktiviteter. Vi gjorde en utflykt till saltå kvarns butik och tittade på de speciella husen hos atroposoferna. För mig blev det badpremiär i superkallt vatten med bastubad. Barnen badade som galningar, medan jag tyckte det var lite för kallt för det.


Eftersom vi skulle fira en 50-åring lagade vi god mat och ungdomarna bakade tårta. Kvällen avslutades med videokemaskinen och de flesta sjöng glatt med i olika gamla dängor.


Söndagen bjöd på finare väder om än mulet och lite regnstänk. Dottern och jag tog en förmiddagspromenad och körde hennes övningar med rygglyft, tomaten, diamanten. Senare gick vi till badplatsen och barnen hoppade från hopptornet, både från ettan, tvåan och trean. Utom lillbus som nöjde sig med ettan och tvåan.

Weekend i Göteborg

Hemma igen efter en weekend i Göteborg. Två dagar på Liseberg med barnen bästa kompisar, en härlig start på sommarlovet.Vi bodde på ett hotell i Gårda och gick till och från Liseberg dag 1. Trevlig promenad längs kanalen i solskenet.


Vi sov nog alla som stockar efter en lång bilresa och Liseberg till stängning.

Efter hotellfrukost tog tog vi spårvagnen till Liseberg. Lillbus tyckte vi skulle gå då det tog ett tag innan vi lite vilsa hittade till hållplatsen. 


Små tjejernas favorit var helt klart slänggungan och jukebox. De stora Lisebergbanan och Spinrock. Det blev en hel del åkande även dag 2, även om köerna var längre på lördagen än fredagen.


Maken testade det mesta i åkväg och jag åkte bland annat favoriten Balder och Helix - härligt!

Vi lämnade Liseberg en stund för att äta middag på Pinchos. Vilket roligt ställe och god mat! Rekommenderas varmt, finns på flera orter och öppnar inom kort på ännu fler enligt personalen. Man bokar bord och beställer mat i deras app 😀


Efter några avslutade åk blev det spårvagnen tillbaka till hotellet. 

Idag gjorde vi en avstickare till Tylösand. Tjejerna badade och samlade snäckor på stranden. Mys!


Helgens planer

Än så länge har det inte planterats i några krukor. I odlingslådorna växer det så det knakar. Zucchini i olika former och färger, potatis, rödlök, morot, palsternacka, sockerärt och spenat.

Men till helgen ska det äntligen planteras även i krukorna. Det blir min favorit lavendel, lite rosmarin och marguriter.