Glädjetårar

I den här familjen är konståkning en stor del av livet. Båda tjejerna tränar flera gånger i veckan och tävlar ett par gånger per år. Vi föräldrar skjutsar och stöttar i med- och motgång. Det är en balansgång eftersom vi vill att de ska fortsätta med sin sport så länge som möjligt utan att känna press eller tröttna av en eller annan anledning.


Idag var det återigen dags för "test" då åkarna utför ett antal bestämda moment framför två domare och antingen blir godkända eller inte. Mycket nerver, tårar och glädje på en dag som denna.

Jag som mamma (helt okunnig i konståkningsvärlden) står bredvid och håller tummarna med hjärtat bultande av nervositet. Som rubriken antyder gick det idag bra och både jag och dottern fällde tårar av glädje. Dotter har klarat "fri 2" vilket bland annat innebär att klara hoppet axel som anses vara det svåraste hoppet pga att det kvävs extra rotation då man går in i hoppet framlänges och landar baklänges.

Bild: skatesweden.se

Dottern är i och med det avklarade testet B-åkare. Hon säger själv att det är den lyckligaste dagen i hennes liv och hon har svårt att tro att det är sant att hon klarade dagens test.

Slutsats, idag extra stolt mamma (om än litet trött efter en heldag i Kalmar och förra helgens tur och retur till Växjö både lördag och söndag).

Kommentarer
Postat av: Therese Bjärstig

Grattis till dottern! Förstår att du är stolt ❤️ Är så impad av dessa hopp och axlar!!! Ha nu en fin helg ❤️


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback