Sportlov

Så var det lördag igen och starten på en veckas semester för mig och sportlov för tjejerna.

Det finns en del planer för veckan, men efter att ha skjutsat tjejerna till träningen, storhandlat mat och bunkrat foder i djuraffären går eftermiddagen i lathetens tecken. 

Tittar ikapp på play och läser bok. Nu stundar lördagstacos och mellomys.


Återhämtning

Efter två intensiva helger är det äntligen tid för lite återhämtning. Egentligen vill jag fixa massor av saker här hemma, men det är sååå skönt att bara slappna. Så fram tills nu har större delen av familjen fortfarande pyjamas och tittar på tv.

Nu är det dags att plocka fram lite rester till lunch och sen vill jag baka lite bröd och kanske en glutenfri morotskaka att mysa med till mello ikväll.

Ha en skön lördag!


Glädjetårar

I den här familjen är konståkning en stor del av livet. Båda tjejerna tränar flera gånger i veckan och tävlar ett par gånger per år. Vi föräldrar skjutsar och stöttar i med- och motgång. Det är en balansgång eftersom vi vill att de ska fortsätta med sin sport så länge som möjligt utan att känna press eller tröttna av en eller annan anledning.


Idag var det återigen dags för "test" då åkarna utför ett antal bestämda moment framför två domare och antingen blir godkända eller inte. Mycket nerver, tårar och glädje på en dag som denna.

Jag som mamma (helt okunnig i konståkningsvärlden) står bredvid och håller tummarna med hjärtat bultande av nervositet. Som rubriken antyder gick det idag bra och både jag och dottern fällde tårar av glädje. Dotter har klarat "fri 2" vilket bland annat innebär att klara hoppet axel som anses vara det svåraste hoppet pga att det kvävs extra rotation då man går in i hoppet framlänges och landar baklänges.

Bild: skatesweden.se

Dottern är i och med det avklarade testet B-åkare. Hon säger själv att det är den lyckligaste dagen i hennes liv och hon har svårt att tro att det är sant att hon klarade dagens test.

Slutsats, idag extra stolt mamma (om än litet trött efter en heldag i Kalmar och förra helgens tur och retur till Växjö både lördag och söndag).

Lördagsbloggare

Äntligen lördag igen! Idag bär det av till Kalmar med stora dotter. Dags för test i konståkning och därefter ska vi försöka få tag på en ny vinterjacka. Igår kom hon hem med trasig dragkedja så nu blir det ut på jakt. Jag tänkte främst se vad HM och Stadium har att erbjuda då jag har innestående bonus. Alltid trevligt med rabatt.

Ha en skön lördag!

Mitt lilla ❤️