Glutenfri chokladfondant

Mmmums med choklad! Dottern gjorde chokladfondant häromkvällen och vi utgick från ett recept på Coop.se men bytte ut vetemjöl mot mandelmjöl och kokosmjöl. Det blev super!

Här är receptet:
0,75 dl socker
2 ägg
2 äggulor
100 g smör
100 g mörk choklad (70 %)
1 msk kokosmjöl
1 msk mandelmjöl

Gör så här:
Vispa ägg, äggulor och socker pösigt. Smält smör i en kastrull, ta av från plattan, bryt ner chokladen och rör runt tills chokladen smält. (Hit brukar vi förbereda).

Blanda äggsmeten med chokladsmöret. Vänd ner kokos- och mandelmjöl. Fördela smeten i fyra ramekinformar och grädda 7 minuter i 225 grader. Fondanten ska vara lös i mitten.

Servera med glass och ananas 🍍

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback