Boktips

På "äldre" dar har jag börjat intressera mig mer och mer för hälsosam mat. Olika effekter av mat och framförallt socker i maten. Men redan när första barnet kom för snart 12 år sedan var jag och maken väldigt noga med mängden socker i maten och hur ofta (mycket) när det gäller godis, läsk och kakor.

På jobbet har vi två gånger per år hälsodagar där bland annat Ann Fernholm har föreläst kring socker och hennes bok "Ett sötare blod: om hälsoeffekterna kring ett sekel med socker". Då jag redan var intresserad av just socker så lånade jag givetvis boken på biblioteket och fann den väldigt läsvärd. År 2014 kom hon även ut med "Det sötaste vi har: om socker och växande kroppar" vilken jag genast sträckläste efter att ha lånat även den på biblioteket. 

Den senaste fyndet på biblioteket är boken "EAT CLEAN mer näring och mindre skräp i maten" av Kristina Andersson. Mycket inspirerande bok med bra tips, härliga bilder och en del spännande recept.

Den står nu på önskelistan, då den känns som en bra bok att ha i bokhyllan som inspiration och påminnelse om ett bra tänk när det gäller hälsa och mat.

EAT CLEAN får bli mitt boktips med önskan om en fantastisk MORS  DAG!


Kommentarer
Postat av: Therese Bjärstig

Den blev jag nyfiken på! För fy så mycket skit alla halvfabrikat och annat innehåller, försöker så gott det går minska sådant och bara laga från råvara till färdig rätt. Går si så... Ha en fin vecka!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback