Tulpaner på en lördag!Soffa!


Köket fullt! Helt klart värt att betala för frakten på Ikea.se när man får leveransen ända in i köket.

Soffan på plats! 


Mormorsgardiner

Nu vet inte jag vad ni kallar mormorsgardiner men för mig är det tunna tyll/spetsgardiner i olika mönster. Stora dottern längtade efter ommöblering av rummet, vilket jag själv älskade att hålla på med i samma ålder. Så jag erbjöd henne ett gardinbyte.

Min kära mor kom med en hel kasse gamla gardiner sist hon var på besök. Idag har jag tvättat de jag vill behålla och till och med torkat dem ute på sträcket. Första tvätten ute för i år. Det doftar så gott!

Dotter och kompisen möblerade för fullt och oj då fint det blev. Dessutom både dammade och dammsög de!

De här gardinerna valde dottern 👍
Mellomys!

Vi laddar för mellofinalen, men först måste jag ta en snabbstädning av vardagsrummet så jag kan slappna av ordentligt.

Då mannen har kvällsjobb blev det en tidig middag. Tjejerna och jag ska göra lite snabba tacopizzor på gårdagens tacorester, tortilla och köttfärs innan mello.

Sen blir det till att bulla upp med mellomys och heja på Måns.


EFIT 8 mars 2015


Runt sju - morgondos av penicillin 

Runt åtta - förbereder för målning


Runt nio - vilar på kökssoffan


Runt tio - målning pågår


Runt elva - pågår fortfarande

Runt tolv och tretton - målning pågår fortfarande


Runt fjorton - första stykningen klar

Runt femton - byter målning mot PW i solskenet


Runt sexton - på väg till macken


Runt sjutton - vårtecken

Tack och hej för denna gång!

Dagens planer

Nu när hallen är klar blir det till att fortsätta med övervåningen. Under sportlovet gjorde jag fyra strykningar med panelgrund av halva taket i det rum som just nu är under "make over". Återstår resten av taket samt två strykningar av väggarna som även de behöver en uppfräschning.


Efter tre strykningar...

Då barnen växer är planen att skapa ett ungdomsrum/gästrum där man kan hänga med kompisar, spela dator, spel och titta på film.

Har hittat en perfekt soffa med bäddmöjlighet och förvaring. Toppen för en som älskar förvaring och bor i ett hus med näst in till noll inbyggd förvaring.


IKEA Friheten, bilder från IKEA.

Plockmatslördag
Vi har en duktig och matintresserad 8-åring i gula huset 💕


Lördagspyssel

Dagen ägnas vid symaskinen åt trollhår. Ideellt arbete till vårens konståkningsshow. Inte så kul, men att dra sitt strå till stacken hör väl till.

Lilla dotter  har planerat kvällens middag och efterrätt. Det blir plockmat och hemgjord jordgubbsglass. Pappan i huset har skickats till affären för stora inköp medan stora tjejen tränar. Utöver det har lilla gjort en omgång chokladbollar, för vi måste ju ha nått gott hemma.

Ha en skön helg!


Solsken

Kalla men soliga dagar har vi haft i södern. Lillbus som varit sjuk i feber och förkylning som visade sig vara bihåleinflammation har börjat piggna till. Igår lurade jag ut henne på en promenad. Min lilla livsnjutare såg till att vi fick med lite gofika på turen.

Resultat Projekt Hall

Här kommer lite efterlängtade bilder på den färdiga hallen. Det är härligt att det äntligen är klart efter flera år i malpåse. Och jag är verkligen nöjd med resultatet. Bra planerat och det känns som det fungerar även med dagens trender eller så är det jag som är hopplöst ute 😜

Före:

Efter:


Ljushus i keramik från EIGHTMOOD, Mio 129 kr

1 mars

Hos oss bjuder första mars på varierande väder. Morgonen började med strålande sol om än lite blåsigt. Fram på eftermiddagen kom det regn och nu börjar det mörkna.

Ser fram emot våren och värmen. Boostar med vårblommor på köksbordet i väntan på "the real thing"!