Dagens ungdom

Tänk vilka förutsättningar dagens barn och ungdomar har i och med sociala medier. 

Stora pysseltjejen har med hjälp av youtube på holländska fixat ett mobilskal av loombands! 


Men sociala medier har även en baksida  så den här mamman tillåter inte vilka aktiviteter som helst förrän man är stor nog att hantera dem på ett vettigt sätt. 

Pyssel är helt ok!

Ruggigt


Börjar dagen och semestern med en ruggig men fin runda. Med tre lager höll jag mig varm. Midsommarafton i morgon! Vem kan tro det med tanke på det kyliga vädret?

Traditionsenligt i Karlskrona är att man torsdagen innan midsommarafton besöker lövmarknaden. Så gjorde även vi denna torsdag. Döttrarna övervägde i år noga hur de skulle spendera sina slantar. Stora spenderade nästan hela pengen på ett stort antal loombands och lilla köpte en regnbågspiral, en klubba och en drömfångare. Tillsammans köpte det två påsar med brända mandlar.

Vi fyllde även på kryddförrådet och köpte godisremmar. Traditioner är till för att följas 😊

Nu ska jag försöka mig på att göra en lax- och räktårta till morgondagen firande.

Sommarlov


Barnen har nu sommarlov, maken jobbar helg och börjar sin semester på måndag. Själv jobbar jag tre dagar till innan semester börjar.

Det finns givetvis planer och önskemål om vad sommaren ska bära med sig. För min del är det som vanligt många projekt som ska planerad, påbörjas och färdigställas både inomhus och utomhus. 

Sen återstår att se om vädret är med eller mot oss 😀 Barnen har i alla fall redan badat flera gånger och hävdar bestämt att det är varmt och skönt!!

Med önskan om en skön sommar!

Ledig fredag

Sommar sommar å sol! Havet å vinden å doft av caprifol... Sjöng barnen i bilen.

Vi lånade några extra barn från fritids och nu är vi på picknick vid utsikten. Härligt härligt!

Barnen leker och jag njuter av solen å fågelkvittret!

Trevlig helg!


Snart sommarlov

Jag gillar att vara väl förberedd. Brukar oftast planera inköp till födelsedagar i god tid innan. Därför är jag sjukt nöjd med att skolavslutningsklädsel för båda tjejerna är klar sedan ett antal veckor.

Tjejerna har valt själva och vi har spridit inköpen mellan olika butik bara för att krångla till det lite.

Lilla har valt en spetsklänning i korall och zebraskor från Stadium (alternativt ärvda kavat sandaler). Bild hm.com och stadium.se.


Stora har valt en tunika från Lindex, vita jeansshorts från Cubus och vita sneakers från Stadium. Bilder lånade från Lindex.se, Cubus.se och stadium.se.

Beroende på väder kommer de troligtvis ha både leggings och kofta, vilket brukar finnas i gömmorna.

Då det verkar vara jag som är ansvarig för fröknarnas present i år, tar jag tacksamt emot tips. En blomma funkar alltid med det vore kul med något annorlunda.