Små och stora barn

Vi hade besök av makens kusin och hans nya tjej igår. Tillsammans har de fem barn mellan fyra och åtta år. Visst är det lite extra stökigt med flera barn men eftersom barnen åldersmässigt är lika så blir det i deras fall mer som att de har en extra kompis.

Hos oss är det ofta lugnare om båda barnen har varsin kompis på besök än om de är själva. Och då har vi väldigt lugna och snälla barn *peppar, peppar* som fortfarande gärna leker med varandra trots att de är nio och tolv år.

Den reflektion jag gjorde efter gårdagens gemensamma middag med fyra vuxna och sju barn vid middagsbordet var att föräldrarna till de små barnen blev ofta avbrutna av diverse småsaker. Någon hade spillt, ville ha mer att dricka, behövde ha hjälp att dela, måste besöka toaletten, och när de lämnat bordet hade någon tappat bort sin godispåse, fick inte hoppa studsmatta, hade kissat på sig...

Kort sagt det var helt enkelt ett himla spring och meck för kusinen och hans tjej medan jag och maken kunde sitta lugnt i båten. Vi fick helt enkelt en tillbakablick 4-5 år och kände att det är ganska skönt med stora barn.

Vad framtiden har att bjuda på vet vi ingenting om, jag ber att få återkomma när jag har två griniga tonårstjejer i huset som inte får ha sina saker i fred, vill hänga ute med sina kompisar halva natten och tycker mamman är pest och pina. 

Min reflektion kring små och stora barn kanske har tagit en helt annan vändning vid den tidpunkten.

Kvällens efterrätt R A W Brownie med frosting och frusen cheesecake.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback