Muminchallenge

Lindas lantliga la ut en Muminchallenge på sin blogg och idag har jag tagit mig tid att fota min lilla samling. Mina första två muminmuggar fick jag av maken och tanken var att vi hade varsin - stinky och kärlek

Stinky och Kärlek

Genom åren har samlingen växt och är en uppskattad present på bemärkelsedagar både hos barnen och mig. Båda tjejerna har fått barnserviser i dopgåva och yngsta dottern fick även barnbestick. En kaffekopp Muminflicka har jag ärvt av min farmor.

Muminflicka, Glad familj och Flygande Mumintroll

Förutom muggarna har jag även matchande skålar till alla muggar utom en. Lilla My i backen (grön) hade tagits ur produktion innan jag hann köpa en skål, därför har jag en gul Lilla My skål.

Lilla My i backen och Såpbubblor

Bland nyförvärven hittar vi Flytten och Mymlans mamma som också är kära favoriter där jag nyligen kompletterat med skålar. Hos oss används både muggar och skålar som vardagsporslin och då främst vid frukost. Jag dukar uteslutande med matchande mugg och skål.

Delfindyk, Mymlan, Flytten, Primadonnans häst och Mymlans mamma


Snorkfröken, Hattifnattarna, Under granen, Hemulen och Rådd-djuret

Lite hysch-hysch finns kring Skidor med Herr Brisk då det är en planerad present till den blivande 9-åringen.
Skidor med Herr Brisk

Jag har även en emaljmugg Tove 100 samt nummer 2, 2014 av tidningen Retro som enbart handlar om Muminvärlden och Tove Jansson.På önskelistan finns Tofsan & Vifslan, Rosenträdgården, Sniff, Seglar med klippdassar samt nya Snusmumriken och delar ur serien Fest.

Se fler som har visat sin muminsamling hos lindaslantliga.com.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback