Persika i blom

För fyra år sedan fick vi två persikoträd i bröllopspresent. Det ena har gett några frukter varje år, men inte särskilt välsmakande. Det andra stod för en praktfull blomning i fjol som gav små söta persikor i stora mängder. Även i år ser det lovande ut i alla fall angående blommorna. Detta träd står mot en södervägg och har det väldigt gott i solen vilket säkert är en bidragande orsak till trivsel. För vem skulle inte trivas då...
Muminchallenge

Lindas lantliga la ut en Muminchallenge på sin blogg och idag har jag tagit mig tid att fota min lilla samling. Mina första två muminmuggar fick jag av maken och tanken var att vi hade varsin - stinky och kärlek

Stinky och Kärlek

Genom åren har samlingen växt och är en uppskattad present på bemärkelsedagar både hos barnen och mig. Båda tjejerna har fått barnserviser i dopgåva och yngsta dottern fick även barnbestick. En kaffekopp Muminflicka har jag ärvt av min farmor.

Muminflicka, Glad familj och Flygande Mumintroll

Förutom muggarna har jag även matchande skålar till alla muggar utom en. Lilla My i backen (grön) hade tagits ur produktion innan jag hann köpa en skål, därför har jag en gul Lilla My skål.

Lilla My i backen och Såpbubblor

Bland nyförvärven hittar vi Flytten och Mymlans mamma som också är kära favoriter där jag nyligen kompletterat med skålar. Hos oss används både muggar och skålar som vardagsporslin och då främst vid frukost. Jag dukar uteslutande med matchande mugg och skål.

Delfindyk, Mymlan, Flytten, Primadonnans häst och Mymlans mamma


Snorkfröken, Hattifnattarna, Under granen, Hemulen och Rådd-djuret

Lite hysch-hysch finns kring Skidor med Herr Brisk då det är en planerad present till den blivande 9-åringen.
Skidor med Herr Brisk

Jag har även en emaljmugg Tove 100 samt nummer 2, 2014 av tidningen Retro som enbart handlar om Muminvärlden och Tove Jansson.På önskelistan finns Tofsan & Vifslan, Rosenträdgården, Sniff, Seglar med klippdassar samt nya Snusmumriken och delar ur serien Fest.

Se fler som har visat sin muminsamling hos lindaslantliga.com.


Gnäll

Kissen är inte nöjd med att vara inne. Det är ett fasligt pipande och jamande mest hela tiden och jag får inte sova ordentligt på natten/morgonen. Kan tro att jag gäspade en del på jobbet idag.
Vårshow

Imorgon är den stora dagen som det tränats inför de senaste månaderna! Showen har varit slutsåld i tre veckor och ca 1350 biljetter är sålda plus ungefär 600 till andra genrepet även det  i morgon. Coolt!

Idag var första genrepet och det gick överlag väldigt bra förutom en del strul under klädbyterna. Kvällen har ägnats åt att få bättre ordning på döttrarnas kläder för att förhoppningsvis underlätta för dem under morgondagen.

Det är kul att tjejerna hittat en sport som de brinner för. Inte trodde jag för några år sedan att vi skulle hänga i ishallen i stort sett alla veckans dagar. Konståkning är tydligen det bästa som finns 😊
Fler skador

Jag är inte den enda i familjen med bandage.

Lillkissen har brutit tassen och går nu med gips. Å det är synd om den stackarn, utekatt och allt...
High five!

Långfredag

Huset fullt och redan full rulle på barnen. Sent i natt kom älskade vänner som ska stanna över helgen. Som vi längtat både tjejerna och jag.

Med hjälpa av maken blev det lite ordning i nya tv/gäst/ungdomsrummet. Tavellister, tv och Wii-spel är på plats och jag har piffat med kuddar, lampor, ljus med mera. Det återstår en del målning av möbler och smådetaljer samt rensning av böcker men det får jag ta när handen är helt ok.

Tjejerna verkar väldigt nöjda än så länge , skönt att vi inte behöver anlita "Fixa rummet" som äldsta dottern pratat om.


Brickfia

Har länge funderat på att köpa en brickhållare "Brickfia". Med en liten födelsedagspeng på fickan och en nymålad vägg i köket så slog jag till hos krabat53.se. Bra pris och billig frakt 👍


Nu ska jag bara fram med hammare och spik, sen är det klart!


Rutiner

Jag vet att jag är en människa med många rutiner 😊 

På jobbet fikar jag tillsammans med kollegor vid halv nio, lunch 11.30 och fika på eftermiddagen.

Min vanliga morgonfika

Jag gjorde en karpaltunneloperation för en vecka sedan och sedan dess har det havererat lite vilket leder till att jag småäter onyttiga saker och verkligen länsar hemmet på socker och godis! What - jag äter inte godis intalar jag mig i alla fall...

Nu ska jag ta tillbaka mina rutiner och sköta maten, annars finns risk för att barnen blir besvikna på påskafton.