Storm

Ikväll har vi upplevt stormen Simone. Tur att man kan sitta inne och kura. Ett två timmar långt strömavbrott har just avslutats. Bilderna från gårdagens EFIT kommer en annan dag!


EFIT 27 oktober 2013

Dags för ännu en söndag med "Ett foto i timmen".Runt halv nio - mitt sällskap de senast timmarna, nu frukost!


Runt halv tio - vår trådlösa telefon har slutat fungera... ouno får bli vår stand-in
 
 
Runt halv elva -  dag att hoppa ur pyjamasen
 
 
Runt halv tolv - på jakt efter en ny telefon!
10-åringen hittar saker att skriva upp på önskelistan.
 
 
Runt halv ett -  fördriver tiden i idrottshallen medan 10-åring dansar
 
 
 
Runt halv fyra - mellis
 
 
 
Runt halv fem - nyförvärvet!
 
 
Runt halv sex - på väg
 
 
 
Runt sju - färdig tränad!
 
 
TACK för idag - slut för idag!

 


Kreativa barn

I torsdags hade barnens skola öppet hus och fritids arrangerade pumpautställning. Alla barn hade fått designa en egen pumpa som de fick skära ut. Pampigt med massor av fina, läskiga och coola pumpor på hela skolgården.

Vi föräldrar fick lägga bud på våra barns pumpor, om vi ville, och pengarna skänker fritids till Världens barn. Fint initiativ! Kan tillägga att alla barn får ta hem sina pumpor även om föräldrarna inte lägger något bud.

Dessa fina pumpor finns nu hemma hos oss :)


Tygskatter

I mina gömmor finns så många fina tyger...


Frost

Lördag igen! Egentligen skulle jag vilja vara hemma hela dagen, men när barnet så gärna vill att det är jag som skjutsar till aktiviteterna så får det bli så. I alla fall den här gången!

Jag brukar dessutom passa på att träna (och handla) samtidigt som barnens aktiviteter. Inte dumt att slå två flugor i en smäll :)

I morse var det till att skrapa rutorna på bilen innan vi körde strax efter sju och fortfarande vid strax innan nio var det frost och härligt krispigt ute i naturen! Mysigt att promenera genom skog och mark där man ena minuten går genom frasiga löv och nästa över en frostig äng!

Kanske kommer det lite foton på min "mini-make-over" inom kort.

Trevlig helg!


På önskelistan

När vi shoppat klart och fyllt bilen med våra saker tog vi en sväng till på IKEA för att äta lunch. Denna runda var lite mer avslappnad och jag blev helt kär i denna öronlappsfåtölj. Jag som brukar ha full koll på IKEAs sortiment hade helt missat denna...
 
Bild: IKEA.se
 

Så på min önskelista finns nu Strandmon fåtölj i grått med matchande fotpall. Kanske nått för de som tycker jag är tråkig att köpa presenter till, då jag oftast inte önskar mig något i julklapp och födelsedagspresent. När jag ändå håller på kan jag fortsätta med några fler saker...
 
Hos muminmuggar.se finns en del nyheter i Arabia serien med Muminprodukter som även de står på min önskelista:
 
Emaljmugg - Muurla - Mumin - Jubileumsmugg 2014
Mumin på Äventyr - Flytten mugg
Mumin på Äventyr - Flytten skål
Mumin - Mymlans mamma skål
 
Bilder: muminmuggar.se
 
 

Alex igen!

Jag och 10-åringen tog en sväng till IKEA i lördags. Vi hängde på låset och var där redan vid halv tio. Jag hade kollat lagersaldot på Alex hurts som var det planerade inköpet och då det bara fanns tre i lager såg vi till att vara där i tid :)
 
Det var mycket lugnt och skönt att vara på plats innan de flesta andra. Såg kanske fem bilar på parkeringen när vi anlände. Vi tog en kundvagn, strosade runt och kikade på ditten och datten. Så snart de öppnade dörrarna till tag-själv-lagret så var vi inne och hämtade Alex.
 
Bild: IKEA.se
 
Jag är mycket nöjd med Alex. Snygg och praktisk. Lätt att montera. Perfekt med hjul, både vid städning eller ommöblering :)
 
Min "make-over" kommer att bli såå bra! Skönt att jag äntligen tog tag i detta. Bilder kommer när jag har fixat klart....

Kaos vs shopping

Hur kommer det sig att jag tror att lösningen på kaos är att köpa mer förvaring??

Jag har en ny idé för min pysselhörna - i väntan på en sovrums-make-over som nog aldrig blir av...

Det kommer att bli sååååå bra med en till av hurtsen Alex och Vika Kaj (höga ben till mitt skrivbord). Så bra att jag måste till IKEA inom en snar framtid.

Kanske orkar jag med ett par lager panelgrund på de gamla furuskåpen också, när jag ändå är i gång med min mini-make-over :)


Dörrkrans

Jag är nöjd med dagen! Började med en 5,5 km rask promenad innan frukost och gjorde därefter en lång lista med göromål. Att jag sedan lyckades bockade av det mesta på listan och gjorde några extra saker gör ju inte saken sämre :D

Att få lillbus att gå ut är inte lätt. Men vi hjälptes iaf åt med höstplanteringen i våra krukor. Tog en sväng till grannen och plockade massor av kastanjer att dekorera vår dörrkrans med. Barnen gjorde även Nicki Minaj inspirerade armband av skal och de kastanjer som blev över.

Dörrkrans goes höst med inslag av halloween! Och det går att trä ståltråd genom kastanjer, i alla fall för den som är lika envis som lillbus :)Morgonfunderingar

Den lyckade logistiken kring tjejernas aktiviteter har som sagt gjort våra liv lite mindre komplicerade. Gårdagen bjöd på ishallshäng, idrottshallshäng, jeansinköp gånger flera, lunch på stan och storhandling.

Konstaterade att Kappahl lätt vann jeanskampen mot H&M. Barnjeansen är lite högre i midjan och lite mindre tajta på Kappahl. Men varför är det alltid så uppdelat på pojk och flick? Jeans är väl jeans!

Ligger fortfarande i sängen och planerar min "fria" dag. Frågan är: baka bröd eller motionera innan frukost? Det gäller väl att hinna så mycket som möjligt när man är ledig, eller?