Diverse utepyssel

Tiden räcker inte riktigt till allt jag vill göra. När vädret är fint så måste man passa på att vara ute i trädgården och pyssla. Lite har hänt under april och början på maj.

Första projektet var en ny gunga då IKEA gungan Ekorre gick sönder för andra gången och inte gick att laga igen. Planen var att återanvända repen från den gamla gungan och bara göra en ny sits. Här har H påbörjat och jag slutfört arbetet. Resultatet blev helt ok. Saknas dock lite färg både för hållbarhet och utseende.

Jag handlade vaxduk på Åhlens för att ha till utebordet och tog en bit extra för att klä om en bänk som börjat se hemskt sliten ut. Enkelt och snabbt gjort med häftpistol.

Till våra grönsaksland funderade vi redan förra året på att bygga odlingslådor.
I år gjorde vi slag i saken. Efter inhandlade och målning av bräder började jag bygga mitt kryddland. En ram med ett kryss i för att lättade kunna hålla isär olika växter och kanske lite lättare få bukt med ogräs. Jag har nästan byggt allt själv, endast sista delen på krysset var lite för knepig så där tog jag hjälp av min far. Nu ska det bara gödslas, planeras och planteras :-)

Passade också på att riva ett fult staket runt uteplatsen när far var här och kunde hjälpa till. Mycket luftigare och trevligare än innan, så nu kommer vi förhoppningsvis att sitta där i stället för att ha utemöblerna på gräsmattan.


Kommentarer
Postat av: Ida

vaxduken, ME LIKE! mycket fiffigt att dela av odlarlådorna så där...

2007-05-09 @ 14:59:29
Postat av: Caroline

den vaxduken var ju toppen! glömde kika på den igår.. blev superduper med sålådan också! Vilken skillnad när staketet är borta! Kram kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback